Háztartás / Otthon

Büdös, dohos mosógép? Így takarítsd ki: 5 filléres praktika

Büdös, dohos mosógép? Így takarítsd ki: 5 filléres praktika

Fertőtlenítsd!

Havonta legalább egyszer érdemes az egész mosógépet fertőtlenítened. Ehhez nincs feltétlen szükséged semmilyen speciális anyagra vagy vegyszerre, hiszen az ecet is tökéletesen megfelel a célnak, és használatával még a környezetet sem szennyezed.

Önts ecetet a gép dobjába és egyes rekeszeibe is, majd indíts el egy 90 fokos programot. Ha ez lement, konyharuhával vagy szivaccsal törölgesd át a gumis részeket is, hogy minden ragyogjon.

Az ecetes tisztítás utáni első mosáskor érdemes olyan holmikat a gépbe dobnod, amelyek kevésbé kényesek – például konyharuhák vagy törölközők -, a kényesebb anyagok színét fakíthatja az esetleges ecetmaradék a gépben.

Töröld szárazra!

Rendszeres mosógéphasználóként biztosan tapasztaltad már, hogy géped mosószeradagoló-fiókján egy idő után kisebb-nagyobb lerakódások keletkeznek.

Ha ezek sötét, fekete pöttyök formájában éktelenkednek, valószínűleg gombával van dolgod, melynek kiváló táptalaja a nedves, nyirkos közeg.

Ezért amellett, hogy a mosógép takarításakor fertőtleníted ezt a részt is, érdemes minden használat után szárazra törölnöd az adagolót, így megelőzve a további lerakódásokat.

Szokd meg ezt a mozdulatot, mielőtt kiveszed a tiszta ruhát, és a következő tisztításkor sokkal könnyebb lesz a dolgod.

Mosógép tisztítása
istockphoto

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Avatar
    Benkovics Ilona
    2020.10.14., 06:10

    Na igen, azt is hozzá kell tenni, hogy az ecet szépen felmarja a gép festett takarólemezeit is!!!

    Válasz

Írj egy hozzászólást