Így igazodjunk el a csomagküldő szolgáltatások rengetegében

Így igazodjunk el a csomagküldő szolgáltatások rengetegében

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Így igazodjunk el a csomagküldő szolgáltatások rengetegében

Milyen lehetőségeink vannak?

Magyarországon alapvetően a postai csomagküldés, illetve a különböző csomagküldő szolgáltatók ajánlatai között tudunk böngészni. A legtöbb szolgáltató oldalán csomagdíj-kalkulátort is találunk, amellyel könnyedén össze tudjuk hasonlítani a szállítási és egyéb járulékos költségeket. 

MPL

A Magyar Posta már régóta üzemelteti csomagküldő szolgálatát, amely országszerte bárhol könnyen elérhető. A posta mindenféle méretű csomagot házhoz szállít, és az sem probléma, ha épp nem tartózkodunk otthon a szállítás napján, ugyanis a postán bizonyos ideig megőrzik a csomagot. Az MPL-lel borítékos küldeményt vagy akár nagyobb, törékeny csomagot is feladhatunk. A postai futárszolgálat csomagpontra is vállal szállítást, ezek az úgynevezett PostaPontok, amelyekről az MPL honlapján tájékozódhatunk.

Csomagküldő cégek

Számtalan csomagküldő cég, futárszolgálat hirdeti szolgáltatásait különböző árkategóriákban, és a legnépszerűbb szolgáltatók mindegyike rendelkezik valamilyen előnnyel. A szállítás tekintetében általában hasonló minőséget tapasztalhatunk, a különbség a szállítási költségekben, valamint a kínált extra szolgáltatásokban – például nagyméretű vagy törékeny áruk vállalása – mutatkozik meg leginkább.

Van, amelyikkel inkább nagy méretű háztartási gépeket – például hűtőszekrény, televízió, mosógép – érdemes szállíttatni, úgy kedvezőbbek a költségek, de némelyiket inkább kisebb csomagok szállításánál érdemes igénybe venni. Akik pedig napi szinten különböző méretű csomagokat adnak fel, szintén találhatnak ennek a feltételnek megfelelő szolgáltatót. 

Manapság a csomagautomatás, csomagpontos megoldások is egyre népszerűbbek. Ezek a szolgáltatások az utóbbi években sokat fejlődtek, már üzleti partnerként is lehet hozzájuk csatlakozni. Általában a futárszolgálatok, csomagküldő cégek esetében is van lehetőség a csomagpontos, csomagautomatás kiszállításra – ezekről a lehetőségekről az adott cég weboldalán találunk bővebb információt.

Melyik éri meg számunkra?

A végleges döntést érdemes alaposan átgondolni, szem előtt tartva a saját vállalkozásunk specifikációit. 

Például a vállalkozásunk jellegét tekintve kettő vagy akár három futárszolgálattal is leszerződhetünk, hogy mindig gördülékeny lehessen a szállítás. Ez nyilván a nagyobb cégek számára jó lehetőség, ahol napi szinten nagy számban küldenek csomagokat, és a folyamatosság biztosítása érdekében több lehetőség is a vevő rendelkezésére áll.

Specifikus vállalkozások esetében fontos ismerni a különböző lehetőségeket. Például: ahol törékeny árut forgalmaznak, lényeges, hogy olyan céget válasszunk, amelynél adott a termék biztonságos szállítása. Jó tudni, hogy van olyan futárcég, ami kimondottan a törékeny árukra specializálódott, ugyanis manuálisan szortírozzák a feladott csomagot, nem futószalagon.

Már említettük a feladásra szánt csomagok súlyát, de térjünk egy gondolat erejéig vissza ezekre, hiszen igen fontos kérdésről van szó. A csomagok súlyának felső határát mindegyik cég máshol határozza meg – a határ fölött felárral kell számolni. Általában a legmagasabb felső határ az 50 kilogramm, ameddig nincs felár, de jellemzően 40 kilogramm fölött már plusz költséget kell fizetni. Ha olyan termékről van szó, amelyeket raklapon szállítanak – jellemzően ilyenek az építőipari anyagok –, érdemes körültekintően választani, mert erre nem minden csomagküldő cégnél van lehetőség.

A kezdőknek és kis áruforgalmú vállalkozóknak az egyszerű, átlátható és kedvező árú szolgáltató választása ajánlott. Nagyobb, a piacon már ismert vállalkozásoknak érdemes kihasználni vagy az olcsó, vagy a gyors, vagy pedig a biztonságos kiszállítás adta plusz lehetőségeket. Sok megrendelés, nagy áruforgalom esetén is kereshetünk olyan szolgáltatót, amelyik alacsony árakon szállít rendkívül nagy súlyú termékeket is.

Célkeresztben a minőség

A brandünk megítélése szempontjából is nagyon fontos, hogy melyik futárszolgálat mellett tesszük le a voksunkat, hisz a minőséget és a megbízhatóságot minden megrendelő elvárja. Kereshetjük az olcsóbb, költséghatékonyabb megoldást, de semmiképp ne menjen ez a minőség rovására! Vegyük igénybe a csomagdíj-kalkulátor segítségét, és tájékozódjunk az egyes futárcégek oldalán a lehetőségekről!

Kezdőként főleg nem egyszerű a döntés, azonban kellő odafigyeléssel megfelelő minőségű szállítást tudunk biztosítani vevőinknek. Szerencsére, akadnak kiváló csomagküldő szolgáltatók az országban, így megbízhatóság tekintetében ezekben nem fogunk csalódni.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást