Az igazi stíriai metélt receptje – képekkel!

Címlap / Életmód / Receptek / Az igazi stíriai metélt receptje – képekkel!

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Roppant munkaigényes, de ha van időd és türelmed, készítsd el a családnak. Hálásak lesznek érte, meglátod! A neve szerint metélt, vagyis a túrós-lisztes tésztát ki kell nyújtani, 3 cm-es csíkokra „metélni”, majd 1 cm-es darabokra vágni, aztán nudlikat formázni a 3×1 cm-es tésztadarabokból. Ezt a lépést én kihagytam, egyenesen nudlikat formáztam a tésztából.

Hozzávalók:

A metélthez:

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 kiskanál barnacukor
  • pici só

A forgatáshoz:

  • 4 dkg vaj
  • 3 dl 12%-os tejföl
  • 3 tojás
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 2 kiskanál barnacukor
  • 5 dkg mazsola

A jénai kikenéséhez:

  • 1 dkg vaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A szóráshoz:

  • vaníliás cukor

Elkészítés:

Egy 4-5 literes fazékban vizet forralunk. Icipici sót teszünk bele.

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, a barnacukrot és a tejfölt, valamint az áttört túrót. A masszából nudlikat formázunk, és a forró vízben megfőzzük.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!