Idén hogyan locsolkodjanak a fiúk? 7+1 kreatív tipp

Idén hogyan locsolkodjanak a fiúk? 7+1 kreatív tipp

Címlap / Életmód / Család / Idén hogyan locsolkodjanak a fiúk? 7+1 kreatív tipp

Videóhívás rokonoknak

Ha a fiad idén sajnos nem tudja meglátogatni a női rokonokat, hogy verset mondjon és meglocsolja őket, éljetek a modern technológia lehetőségeivel!

A videóhívás szuper megoldást biztosít: egy közös csetszobába hívd össze a rokonokat, hogy élő videóban elmondhassa a kisfiad az általa megtanult verset, és jelképesen meglocsolhassa őket egy kölnivel. Ezt követően a többi család fiúgyermekei is megcsinálhatják ezt, így közös lesz az élmény mindenkinek!

Akár az is jó ötlet, ha már előre összebeszéltek, és elkülditek egymásnak akár postán az ajándékot, amit adnátok a locsolásért: egy kis csokoládé, hímes tojás, bármi, aminek örülnének a család fiú tagjai!

Menj a szomszéd kapujához

Az is jó ötlet, ha a közelben élő barátokat, rokonokat, szomszédokat messziről meglocsoljátok! Menjetek el a házuk elé, hívjátok ki őket, és a két-három métert megtartva, a kapuból mondja el a fiad az általa kiválasztott verseket.

Ennek előnye, hogy a személyes varázs is megmarad, hiszen láthatja a locsolt személyek reakcióját, és biztos, hogy tojást is kapni fog érte. Jelenleg a korlátozások miatt autóba szabad ülni, sétálni pedig úgyszintén, így akár a két-három településsel arrébb élőket is meglátogathatjátok, szigorúan a kapun kívül maradva!

Előre betanulva

Ha a fiad nem igazán szereti az élő videózást, és nem akarja így elmondani a verset a rokonoknak, vagy nem igazán tudjátok összehangolni az ismerősökkel erre az időpontot, érdemes inkább videóra venni a pillanatot.

Így többször is próbálkozhattok kedvetekre, és a legjobban sikerült felvételt továbbíthatjátok a nagyszülőknek, testvéreknek, közeli barátoknak.

Az élmény megmarad, és az csak külön pluszt ad, ha szimpatikusa zenével, efektekkel felturbózzátok a videót!

Húsvét kisfiú
istockphoto

Plakátos locsolás

Ha kertes házban laktok, készítsetek egy nagy plakátot, és rakjátok ki a kerítésre! Ezt akár egy lepedőre is megfesthetitek, vagy több lapot egymásra ragaszthattok, majd írjatok rá közösen egy locsoló verset.

Dekoráljátok ki kedvetekre, és akasszátok ki a kerítésre, hogy amikor valaki épp arra sétál, elolvashassa a mondókát, és jelképesen úgy érezhesse, a fiad meglocsolta őt. Az biztos, hogy izgatottan fogja nézni az ablakból fogja az embereket és a reakcióikat!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást