15 idegesítő női szokás, amely őrületbe kergeti a férfiakat

15 idegesítő női szokás, amely őrületbe kergeti a férfiakat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 15 idegesítő női szokás, amely őrületbe kergeti a férfiakat

Vannak olyan tipikus női szokások, amelyek a legbéketűrőbb férfit is kihozzák a sodrából. Ezeknek a szokásoknak próbáljunk csak abban az esetben engedni, ha épp bosszantani akarjuk a férfiakat, erre ugyanis kiválóak!

Folyamatos telefonálgatás

A férfiak megőrülnek, ha a párjuk folyamatosan hívja őket. Ilyenkor ráadásul a nők általában még a saját szemükben is lényegtelen dolgokat mondanak el, ami külön dühítő egy férfi számára.
A legszebb, ha tudjuk, hogy egy fontosabb megbeszélése van, de mi akkor is folyton hívogatjuk, ha nem vette fe, hiszen hátha éppen nem hallotta!

Ruhatár

Talán nincs is olyan férfi a világon, de hazánkban egészen biztosan nem jellemző, aki örülne annak, ha egyik este arra jönne haza, hogy a szekrénye át van rendezve, sőt néhány régi ruhadarabja a szemetesben végezte.
Lehet, hogy szerintünk csúnya egy-egy ruhája, de azért csak kell annyira az ő jogait is figyelembe venni, hogy megkérdezzük, hogy kidobhatjuk e, hiszen lehet, hogy neki viszont emlék.

Átrendezni a lakását

Még a ruhatárnál is rosszabb ötlet, ha kérés nélkül átrendezzük a lakását. Persze valószínűleg lényegesen szebbre rendez be egy lakást egy nő, mint egy férfi, de ennek ellenére nem célszerű kitenni a párunkat annak, hogy este mintha egy idegen lakásba érne haza.
Ráadásul a szabadságuk súlyos sérülésének foghatják fel – valljuk be, jogosan -, amire pedig nem szoktak éppen pozitívan reagálni.

Mindenhol otthagyni a cuccainkat a lakásában

Tipikus ragaszkodó viselkedés a részünkről, hogy ahol szeretünk lenni, és ahova tartozónak szeretnénk érezni magunkat, ott ezt azzal érzékeltetjük, hogy otthagyjuk a dolgainkat.
Ezek lehetnek szépségápolási termékek, vagy épp ruhadarabok, a lényeg, hogy ha egy férfi még nem áll készen az együttélésre, akkor nagyon riasztó lehet a számára. Sajnos ebben is a szabadságuk elveszítésének esélyét látják, így inkább sokszor menekülőre fogják.

Család

A nők általában minél többet szeretnének tudni a párjuk családjáról és főleg azt szeretnék nagyon, ha a saját családjuk része lenne a választott férfi. Ezért minden áron erőltetjük a családunkkal való mielőbbi találkozást. A férfiak (persze nem mindegyik, de általában) kicsit máshogy működnek.
Míg mi nők a szerelmünkről szeretnénk minél többet tudni azáltal, hogy a családjáról kérdezzük, és összetartozásunkat akarjuk erősíteni azzal, hogy vele együtt szeretnénk szerepelni az összes családi rendezvényen, addig a férfiak jórészt a közös élet előnyeit szeretnék kiaknázni, vagyis inkább velünk töltenék az időt ahelyett, hogy anyuka süteményét dicsérik.

Barátnők

A férfiak általában hidegrázást kapnak a gondolattól, hogy mi mindent elmondunk róla barátnőinknek. Nem szeretik, ha kibeszélik őket és különösen félelmetes érzés nekik, ha még emlékeztetjük is őket arra, hogy barátnőink mindent tudnak már párunk mindennapjairól és szexuális szokásairól.
Ha sem elveszíteni, sem idegesíteni nem akarjuk szerelmünket, akkor próbáljuk meg mellőzni párunk felé annak a kommunikációját, hogy mire mit tanácsolt a barátnőnk és mit miért tesz ő rosszul egy másik barátnőnk szerint.

Saját élet

Gyakori probléma, hogy a nők nem adnak elég saját időt a férfiaknak. Pedig ha belegondolunk, nagyon is férfias dolog, ha párunknak van hobbija és saját baráti társasága. Ennek ellenére sajnos mégis szükségét érezzük, hogy minél kevesebb programot csináljon a másik nélkülünk.
Pedig ha szeretjük a másikat, akkor nem olyan nehéz elfogadni, hogy nem velünk jó focizni vagy szkvassolni, és hogy nem kell hogy jelen legyünk a kártya partikon sem, főleg ha nem tudjuk a szabályokat. A fiúk és a lányok egyaránt szeretik a fiús vagy lányos estéket, ennek ellenére mi nők mégis nehezebben térünk napirendre, ha a párunk is ragaszkodna mindehhez.

Ellenőrzés

Kevés férfi van, aki szereti, ha folyamatosan ellenőrzik. Sok nő ennek ellenére szükségét érzi annak, hogy folyamatosan a programjairól faggassa, és akár véletlenszerűen meg is jelenjen néhány helyszínen, ahol párja állítólag éppen tartózkodik.
Ha féltékenyek vagyunk, és van is alapunk rá, akkor persze érthető az ilyen viselkedés, de ha jobban belegondolunk, akkor rájövünk, hogy még ezekben az esetekben sem használunk a párkapcsolatnak.

Szégyenlősség

Köztudott, hogy a férfiak vizuálisabb természetűek a lányoknál. Ezért is nem csoda, ha nem szeretnek sötétben szeretkezni, hanem arra törekszenek, hogy minél jobban megnézhessenek bennünket szeretkezés közben is.
Ezért ne várjuk el tőlük, hogy örüljenek, ha mindig le kell kapcsolniuk a villanyt, hiszen ez olyan számukra, mintha a kedvenc ételünkről mindig levennék a legjobb falatokat, mielőtt feltálalják nekünk.

Smink nélkül soha!

A férfiak jórészt a természetes sminket szeretik, vagyis a nem túl feltűnő, de azért szép és mutatós arcfestést. Azt viszont nagyon nem kedvelik, ha anélkül már egy lépést sem teszünk.
Például az őrületbe kergeti őket, ha smink nélkül rá sem nézünk reggel, azonnal rohanunk a fürdőszobába, pedig neki más tervei lennének ébredés utánra.

Kérdések

A férfiak jól tudják, hogy a nőket dicsérni kell, ez még az udvarlásnak is egyik legfontosabb mozzanata. A nők viszont nem elégszenek meg kevés dicsérettel, ezért folyamatosan provokálják ezt kérdésekkel.
Ezekkel persze csupán visszajelzést várunk tőlük, hogy még tetszünk nekik, mégis túlzásba tudjuk vinni, amikor folyton azt kérdezzük: jól nézek ki? nem nagy a fenekem? ne öltözzek át mégis a másik ruhámba?

Kritika

A férfiak is vágynak dícséretre, és őszinte és konstruktív visszajelzésre is, de nem kedvelik, ha túl sokszor kritizáljuk őket. Különösen igaz ez a külsejükre, a baráti társaságukra és a családtagjaikra.
Ha túlzásba visszük, akkor vagy azt fogják érezni, hogy nem elég jók már nekünk, vagy egyszerűen csak elfogy a türelmük és olyat keresnek, aki megadja az egójuknak a kellő elismerést.

Exek

Talán ez az egyik dobogós, amivel a férfiakat idegesíteni lehet. Érthető módon gyűlölik a férfiak, ha túl sokat mesélünk neki az exünkről, esetleg össze is hasonlítjuk vele.
Ezzel azt sugalljuk, hogy nagyon sokat jár a fejünkben (ami ilyen esetben elég logikus következtetés, és valószínűleg igaz is), illetve hogy neki versenyeznie kell vele. Az ex azért ex, mert már elmúlt – ezt nem árt magunkban is tisztába tenni.

Anyós

A férfiak jobb esetben velünk szeretnek lenni, nem anyánkkal. Ezért nem csoda, ha bár nem mondják, de mégis zavarja őket, ha a közös otthonunkban túl sokszor van ott az édesanyánk. Amit mi természetesnek veszünk, az a férfiaknak nem biztos, hogy az.
És ne feledjük, mi édesanyánkkal nőttünk fel, az életünket köszönhetjük neki, így nagyon szubjektíven ítéljük meg a személyét. Ami rossz szokását például mi egy mosollyal elintézünk, az párunknak akár zavaró is lehet. Teljesen természetes, hogy a szülők néha megjelennek az otthonunkban, de az már nem, ha bele is szólnak bármibe, ilyenkor ugyanis a férfi elbizonytalanodik a saját szerepét illetően.
Különösen rossz hatással van a férfiakra, ha azt érzi, hogy mi és az anyánk egy érdekszövetséget alkot, aminek ő nem tagja, ám állandó témája, így meg kell felelnie.

Semmi!

A férfiak mumusa ez a szó, és minden veszekedés nyitánya. A „Semmi!” választ megelőző kérdés általában így hangzik: „Mi a baj?”
Emellett a választ olyan hangvétel kíséri, hogy senki nem veszi komolyan, hogy nincs semmi gond. Ráadásul mi sem mondjuk el, mi bánt, de válaszunkkal az őrületbe kergetjük a férfiakat.  

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást