Női hűtlenség. Mi van, ha a nő félrelépett?

Női hűtlenség. Mi van, ha a nő félrelépett?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Női hűtlenség. Mi van, ha a nő félrelépett?

Sok nő akár örökre is képes hűséges maradni, míg vannak, akik többször is félrelépnek. De miért is csalják meg a nők a párjukat és mit tegyünk, ha már elkövettük a hibát?

Mindig a férfiakról beszélünk, ha megcsalásról van szó, mindig ők a hűtlenek, akik akár többször is megbántják a hűség példaképét, a nőt. Azonban nézzünk szembe a tényekkel, nem csupán a férfiak közt vannak olyanok, akik néha bűnbe esnek, hanem köztünk, nők közt is.

Miért lép félre a nő?

A házasságban élőknél gyakran előfordul, de a tartós párkapcsolatban élőknél is, hogy a kapcsolat már ellaposodott, vagy valami nem működik megfelelőképpen a két fél között. Ilyenkor sokan a viták és hiábavalónak hitt beszélgetések következtében egy harmadik félben látják a megoldást.

Mielőtt belevetnénk magunkat egy egy éjszakás vagy hosszabban tartó kalandba, próbáljuk megoldani a kapcsolatunkat, hiszen nem lehet nyitva hagyni egy kapcsolatot és közben egy harmadik emberrel lenni, mert nem csupán erkölcstelen, de egy idő után felemészthet bennünket az állandó titkolózás és stressz, hogy mi fog történni. 

A fiatalabbaknál már ennél bonyolultabb a helyzet. Sokan nem is tartanak megcsalásnak egy ártatlan csókot, vagy egy izgalmasnak ígérkező éjszakát. Manapság egyre többen élik meg úgy a fiatalságukat, hogy minél többet szeretnének élni és kipróbálni, átgázolva „szerelmük” érzelmein.

Mit tegyünk, ha már megtörtént?

Ha úgy érezzük, hogy ez természetes és nem bánt minket a dolog, akkor nem érdemes tovább ebben a kapcsolatban maradnunk. Bár lehet, hogy nem jó, hogy valamiféle kellemetlen érzéssel jár, de nem szabad becsapnunk se magunkat, se a másikat. Mindenki megérdemli, hogy boldog legyen, ezért ezt ne vegyük el se mástól, se magunktól. A másik esetben, ha gyötör minket a lelkiismeret és a bűntudat, akkor sem érdemes megosztanunk alkalmi kalandunkat, vagy viszonyunkat.

Ha viszonylag fiatal a kapcsolat, de szerelmesek vagyunk párunkba és szeretnénk őszintén bevallani tettünket, azt kockáztatjuk, hogy a másik talán soha többé nem fog megbízni bennünk, sőt talán lehet, hogy ő adja ki az utunkat. Ebben az esetben inkább próbáljunk meg javítani a kapcsolatban felmerülő hibákon és érjük be azzal, hogy megbántuk a tettünket, hiszen elég, ha nekünk fáj, nem kell feltétlen a párunknak is fájdalmat okozni.

Érett párkapcsolatokban persze más a helyzet. Az őszinteség hiánya megmérgezheti a párunkkal való viszonyt, és előbb-utóbb szükségét fogjuk érezni, hogy bevalljuk szégyenletes tettünket. Ezzel persze kockáztatjuk kapcsolatunkat, hisz a férfiak még nehezebben bocsátanak meg, mint a nők… Ha azonban párunk igazán szeret, és meg tudjuk beszélni, hogyan jutottatunk idáig, akkor még van esély egy újrakezdésre. 

Tanulság

Ha nem csupán az izgalom és az újdonság hajt minket, hanem csak a megszokottság és a problémák üldöztek minket egy ilyen helyzetbe, akkor igyekezzünk egy harmadik fél helyett először mindig megoldást találni a problémákra és megbeszélni a párunkkal, így elkerülhetjük a kellemetlen érzéseket és nem kell magyarázkodnunk, ha esetleg mégis megcsalás csapdájába esünk, és erre fény derül.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!