Stílus / Haj

Legyen hullámos hajad hajsütő nélkül! Az 5 legjobb hajkímélő módszer

Hullámos haj

Milyen hajjal dolgozz?

Ha hajsütő vagy hajvasaló nélkül szeretnéd formázni a frizurádat, kétféle alapból érdemes kiindulni: az egyik a frissen mosott, enyhén nedves haj.

Ilyenkor fontos, hogy legalább törülköző szárazak legyenek a tincseid, különben feltekerve – különösen hosszabb haj esetében – soha nem fognak megszáradni, és így a hullám sem rögzül.

Ha viszont teljesen száraz hajból indulsz ki, akkor jobb, ha egy vagy két nappal korábban mostál hajat, a frissen mosott szálak ugyanis nehezebben formálódnak. Ha frissen mosott a hajad, akkor permetezz rá egy kevés vizet, mielőtt betekernéd.

Mire lesz szükséged?

Ahhoz, hogy az eredmény majd 10 perccel a hajad leengedése után is szép legyen, szükséged lesz valamilyen hajformázóra.

A legjobb, ha teszel egy kevés habot a hajadra még formázás előtt – ne túl sokat, mert az csak elnehezíti – a loknikat pedig majd tincsenként hajlakkal rögzíted.

Magához a formázáshoz már szinte bármit használhatsz, cikkünkből látni fogod, hogy hajgumi, hajpánt, de akár még egy zokni segítségével is bájos hullámokat varázsolhatsz magadnak.

A leggyorsabb módszer: laza hullámok kontyból

Talán az egyik legegyszerűbb módszer, mégsem hagyhatjuk ki a listából, hiszen akkor is működik, ha csak 20 perced van a hullámosításra.

Tegyél egy kis hajhabot a hajadra, majd fogd össze, és magasan a fejed tetején tekerd kontyba, majd rögzítsd egy hajgumival.

Az eredmény persze akkor a legszebb, ha egész éjszakára így hagyod, de ha 20 perc múlva leengeded, akkor is volument és tartást ad a hajadnak, ami vészhelyzetben igazi csodaszer lehet.

Kreppelt hatás fonatból

Kislány korunk óta tudjuk, hogy a fonott haj is szépen hullámosodik, de ha nem szeretnél túlságosan művi hatást elérni, akkor ne csak középen válaszd el a hajadat.

A hajad két részét oszd alsó és felső részre is, így összesen négy hajfonatod lesz, kettő-kettő mindkét oldalon.

Ilyenkor tényleg vigyázz, hogy már majdnem teljesen száraz legyen a hajad, mert három egymásba font nedves tincs nem fog egyetlen éjszaka alatt megszáradni.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Sűrű hullámok csavarással

Ha határozottabb hullámokat szeretnél, ne kontyot vagy fonatot készíts.

Fogj meg egy hajtincset a tövénél, és kezd a képzeletbeli tengelye mentén csavarni, egészen a végéig.

A besodort tincset tűzd hátra, majd sodord be így a többit is. Minél kisebb tincseket választasz, annál sűrűbbek lesznek a hullámok, ezzel a módszerrel akár göndör hatást is elérhetsz.

Hajpánt

Ebben a módszerben az a jó, hogy napközben akár bohém frizuraként is viselheted, estére pedig készen vannak a természetes hatású hullámok. Tegyél egy pántot a fejedre, húzd le körülbelül a homlokod közepéig. A hajad középen legyen elválasztva. Fogd meg jobb oldalt a legszélső tincsed végét, és visszafordítva húzd át a hajpánt alatt.

A lelógó részt fogd hozzá a következő tincshez, és azt is húzd át a hajpánt alatt. Így haladj hátrafelé, egészen a választékodig, aztán indulj el bal oldalról is. A két utolsó tincset hátul fogd össze, és tekerd fel a hajpántra.

Csinos koszorút kapsz, néhány óra múlva pedig gyönyörű hullámokat. Ha megakadsz a tekerésben, ezen a videón láthatod, hogyan is működik mindez a gyakorlatban.

A zokni trükk

Szokatlan, de valóban működő módszer, ami tartós hullámokat biztosít. Egy zokni lábfejét vágd le, majd az így kapott textilcső egyik végét kezd el befelé hajtogatni, addig, amíg a zokni úgy nem néz ki, mint egy fánk.

A hajadat a fejed tetején, magasan fogd copfba, a copfot pedig húzd át a zoknigyűrűn. Ereszd le a zoknit a lófarok végére, és a hajvégeidet visszahajtva vond be a hajaddal a textilt, majd kezd el azt visszafelé forgatni, úgy, hogy közben a hajad belülre kerüljön.

Gyönyörű, dús kontyot kapsz, ami napközben is megállja a helyét, de aludni is nagyon kényelmes benne, másnap pedig óriási, laza és tartós hullámaid lesznek. A módszer sokkal egyszerűbb, mint amilyennek hangzik, de ha gyakorlat közben valami nem lenne világos, ebben a videóban megnézheted, hogyan kell zoknival kontyot készíteni.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást