Legyen hullámos hajad hajsütés nélkül! Az 5 legjobb hajkímélő módszer

Legyen hullámos hajad hajsütés nélkül! Az 5 legjobb hajkímélő módszer

Címlap / Stílus / Haj / Legyen hullámos hajad hajsütés nélkül! Az 5 legjobb hajkímélő módszer / 2. oldal

A laza loknik vagy sűrű hullámok a gyenge, vékony szálú hajat is dúsabbnak mutatják, volument és tartást adnak, ráadásul úgy tűnik, nem csak mi, lányok szeretjük őket, a pasiknak is nagyon bejönnek. Az állandó sütögetés azonban megviselheti a hajszálakat, ezért most összegyűjtöttünk néhány módszert, amelyek segítségével melegítés nélkül is formázhatod a frizurádat.

Sűrű hullámok csavarással

Ha határozottabb hullámokat szeretnél, ne kontyot vagy fonatot készíts.

Fogj meg egy hajtincset a tövénél, és kezd a képzeletbeli tengelye mentén csavarni, egészen a végéig.

A besodort tincset tűzd hátra, majd sodord be így a többit is. Minél kisebb tincseket választasz, annál sűrűbbek lesznek a hullámok, ezzel a módszerrel akár göndör hatást is elérhetsz.

Hajpánt

Ebben a módszerben az a jó, hogy napközben akár bohém frizuraként is viselheted, estére pedig készen vannak a természetes hatású hullámok. Tegyél egy pántot a fejedre, húzd le körülbelül a homlokod közepéig. A hajad középen legyen elválasztva. Fogd meg jobb oldalt a legszélső tincsed végét, és visszafordítva húzd át a hajpánt alatt.

A lelógó részt fogd hozzá a következő tincshez, és azt is húzd át a hajpánt alatt. Így haladj hátrafelé, egészen a választékodig, aztán indulj el bal oldalról is. A két utolsó tincset hátul fogd össze, és tekerd fel a hajpántra.

Csinos koszorút kapsz, néhány óra múlva pedig gyönyörű hullámokat. Ha megakadsz a tekerésben, ezen a videón láthatod, hogyan is működik mindez a gyakorlatban.

A zokni trükk

Szokatlan, de valóban működő módszer, ami tartós hullámokat biztosít. Egy zokni lábfejét vágd le, majd az így kapott textilcső egyik végét kezd el befelé hajtogatni, addig, amíg a zokni úgy nem néz ki, mint egy fánk.

A hajadat a fejed tetején, magasan fogd copfba, a copfot pedig húzd át a zoknigyűrűn. Ereszd le a zoknit a lófarok végére, és a hajvégeidet visszahajtva vond be a hajaddal a textilt, majd kezd el azt visszafelé forgatni, úgy, hogy közben a hajad belülre kerüljön.

Gyönyörű, dús kontyot kapsz, ami napközben is megállja a helyét, de aludni is nagyon kényelmes benne, másnap pedig óriási, laza és tartós hullámaid lesznek. A módszer sokkal egyszerűbb, mint amilyennek hangzik, de ha gyakorlat közben valami nem lenne világos, ebben a videóban megnézheted, hogyan kell zoknival kontyot készíteni.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»