A hozzád illő szemöldök

A hozzád illő szemöldök

Címlap / Stílus / Arc / A hozzád illő szemöldök

Tippjeink és fortélyaink segíthetnek neked is megalkotni a legtökéletesebb, ívelő szemöldököt.

Egyáltalán nem könnyű megalkotni a tökéletes szemöldököt, hiszen nagyon sok mindent kell figyelembe venni. Egy bizonyos modell nem mindenkinek áll jól, ezért meg kell találni a hozzá leginkább illő szemöldököt. A szemöldöknek harmonikusnak és arányosnak kell lennie az arc egyedi formájához. Az arc csontozata megkívánja, hogy a szemöldöknek megfelelő szélességűnek, alakúnak és színűnek kell lennie ahhoz, hogy előnyös kinézetet biztosítson.

Például, ha pici arcod van, finom vonalakkal, vagy a szemöldökcsontod lejjebb helyezkedik el, ajánlott elkerülnöd a széles szemöldököt. A szemeket meg kell mutatni, ezért ha a szemöldököd és a szempilláid között kevés a hely, szedd ki a felesleges szálakat. Szemöldököd vékonyabb legyen és ívelő.

Ha szemöldökcsontod magasabban helyezkedik el, sokkal előnyösebb számodra a vastagabb szemöldök. Az arcot harmadokba lehet osztani, így megállapítva a szemöldök arányos elhelyezkedését. A haj vonala és a szemöldök, a szemöldök és az orr alapja, illetve az orr és az áll közötti részeknek egyenlő hosszúságúnak kell lenniük. Továbbá, a szélesebb szemöldök jobban illik a teltebb arcokhoz, hiszen az ilyen arcot egy vékony szemöldök még inkább kihangsúlyozná.

Amennyiben arcformád egy vastagabb szemöldököt kíván, de a sok szedéstől a szemöldökcsontod szinte kopasz maradt, ne félj szemöldök növesztő szerekhez folyamodni.

Egy ceruza és kevés púder segítségével bujább szemöldökök hatását keltheted, valamint ezek segítenek kiemelni a szemöldök ívét is. Végezetül egy kevés szemöldök zselével fixálhatod. Ha nincs ilyen készítményed, bármilyen hajlakk is megteszi. Fújj rá keveset egy fogkefére vagy fésűre és fésüld át vele szemöldököd.

Lehet, hogy az 1980-as években sikkes volt Madonna szőke hajához a sötét szemöldök, azonban ideális, hogy a szemöldök színe mindössze 1-2 árnyalattal térjen el a hajszíntől. Ha barna vagy, a szemöldök legyen egy árnyalattal világosabb, ha pedig szőke, eggyel sötétebb.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást