Ezt hozhatod ki az apró szobából – Gardrób vagy dolgozó is lehet belőle

Ezt hozhatod ki az apró szobából – Gardrób vagy dolgozó is lehet belőle

Címlap / Otthon / Dekor / Ezt hozhatod ki az apró szobából – Gardrób vagy dolgozó is lehet belőle

Ha olyan mázlista vagy, hogy van egy plusz helyiséged, amit kedved szerint felhasználhatsz, akkor rögtön szabadjára is engedheted a fantáziádat. De vajon mit kezdhetsz egy aprócska, ám annál praktikusabb helyiséggel?

Öltözőszoba

A legtöbb nő álma egy különálló gardróbszoba, ami még akkor is megfelel a célnak, ha nem büszkélkedhet hatalmas méretekkel. A praktikum egyébként csak a berendezéstől függ, még az egészen apró szoba is lehet hihetetlenül sokoldalú, ha méretre szabottan készíttetsz bele egy beépített szekrényt.

Amennyiben erre nincs módod, egy nagyobb szobainas is sokat segít, és a gardróbod máris öltözőszobává avanzsálhat: itt tarthatod a szezonális összeállításaid legjavát. És hogy mihez szoríts még helyet? Egy olyan fésülködőasztalnak mindenképpen, ahol elférnek a sminkcuccaid és a hajformázóid – így a buli előtt teljes nyugalomban elvonulhatsz készülődni.

Dolgozó

Egyre több az olyan munkakör, ami nem koncentrálódik kizárólag az irodára, sőt az sem ritka, hogy valaki távmunkában, rendszeresen otthonról teljesíti a feladatait. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy hova is kerülhetne az a bizonyos plusz íróasztal.

Igaz, a sok praktikus megoldásnak köszönhetően bármelyik sarok megfelelhet a célra, ha sikerül leválasztani egy aprócska szobát, az a legtökéletesebb – így, amikor elkészültél, az ajtó becsukásával máris magad mögött tudhatod a munkát. Tényleg elég pár négyzetméter, hiszen ha az íróasztalod befér, akkor a polcoknak és a beépített szekrénynek is jut hely, márpedig ennyi a legtöbb otthoni irodához elég is.

Háztartási helyiség

Hazánkban még nem olyan nagy „divat” háztartási helyiséget építtetni, pedig a mosókonyha egy hihetetlenül hasznos dolog – akkor is, ha egészen aprócska. Itt elférhet a mosó-és szárítógép, az összes takarításhoz szükséges tisztítószer, de a tartalék törölközők is helyet kaphatnak.

A plusz helyiségnek köszönhetően nem kell a konyhapultba építtetni, vagy éppen a fürdőben elrejteni a mosógépet, a házimunka ezen részét lebonyolíthatod a lakás egy teljesen különálló helyiségében. A jó hír, hogy ehhez szintén minimális helyre lesz szükséged, főleg, ha olyan készüléket vásárolsz, ami egyszerre mos és szárít is. Ha tudsz erre pénzt szánni, akkor már csak egy-két polcra, szekrényre lesz szükséged.

Éléskamra

Az éléskamra ugyancsak sok nő álma, legalábbis azok mindenképpen vágynak rá, akik szeretnek sürgölődni a konyhában. Egy ilyen raktárhelyiség segítségével nem csak rengeteg helyet szabadíthatsz fel a konyhádban, hanem sokat spórolhatsz is, hiszen így előre meg tudod venni és tárolhatod is az akciós termékeket. De nem csak a tartós élelmiszereknek juthat így hely!

A hűvösebb helyiségben elférnek a friss zöldségek, gyümölcsök és a kevésbé gyakran használt háztartási gépeket, műanyag dobozokat is tárolhatod itt. Szóval, ha a felszabaduló négyzetméterek a konyhád közelében vannak, ne is gondolkozz sokat azon, mivel kellene megtöltened őket!

Vendégszoba

Az egészen aprócska helyiségből is lehet szoba, mégpedig olyan, amiben vendégeket fogadhatsz. Persze sokszor az ember eleve rákényszerül arra, hogy gyakorlatilag egy hálófülkében pihenjen, de alváshoz még a miniatűr szobák is megfelelőek. Ez igaz a vendégszobákra is!

Bőven megfelel, ha az ágy, legfeljebb egy éjjeli szekrény és egy szék, vagy kis asztalka elfér itt, az alváshoz ez több is, mint elég. Ha növelnéd a praktikumot, akkor olyan ágyat válassz, ami összecsukható – így vendég érkezése esetén biztosítani tudod a fekvőhelyet, míg a kanapé összetolt változatban tökéletes alapot jelenthet a te saját kis olvasókuckódhoz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást