Otthon / Háztartás

A jó hostess 5 ismertetőjegye

A jó hostess 5 ismertetőjegye

Fiatal vagy és ráadásul még csinos is? Jól tudsz beszélni és meggyőző a stílusod? Ha igen, akkor épp itt az ideje, hogy kipróbáld magad hostessként. A következő tanácsok segítségével tökéletes hostess válhat belőled.

1. Tökéletes külső

Hostessként nagyon fontos a megjelenés, éppen ezért fontos, hogy mindig ápolt és jól öltözött legyél. A külső megjelenés nagyban hozzájárul az emberekkel való kommunikációdhoz, hiszen egy szimpatikus személlyel mindenki hamarabb felveszi a kapcsolatot.
Ügyelj a hajadra és a sminkedre is. Fontos, hogy a sminkelésnél ne ess túlzásokba, hiszen általában a kissé visszafogottabb és ízléses sminket részesítik előnyben. Figyelj a kezeidre is, hiszen a hostess munka során általában a kezek előtérbe kerülnek, hiszen sokszor és sok mindent be kell mutatni az embereknek, éppen ezért fokozottan vigyázz a kezed és a körmeid szépségére is.

2. Ellenállhatatlan személyiség

Hostesslányként szinte már követelmény, hogy magabiztos legyél, ez az egyik kulcspontja az emberekkel való kommunikációnak. Emellett pedig fontos, hogy kedves legyél és segítőkész.
A munkád során elengedhetetlen, hogy életkedvet, pozitív kisugárzást és kiegyensúlyozottságot közvetíts mások felé. Gyakran persze szükség van a türelmedre és a toleranciádra is.

3. Figyelj a szavaidra!

A hostesseknek a tévhitekkel ellentétben nem csupán szépnek, de okosnak is kell lenniük, hiszen megformált és jól összerakott mondatokban kell bemutatniuk az adott eseményt, vagy terméket.
Azonban ez mind nem elég, hiszen figyelned kell arra is, hogy máshogy kell megszólítani egy fiatalt és máshogy egy idősebb korosztályhoz tartozót, tehát minden apró dologra ügyelned kell.
Nem elég elmondanod egy betanult szöveget, hiszen végig fenn kell tartanod a másik ember figyelmét és érdeklődését és ennek érdekében néha egy kicsit változtatni kell a mondanivalód milyenségén és gyorsaságán is. Azonban nagyon fontos, hogy soha ne hadarj, inkább fogalmazz lényegre törőbben, de fontos az, hogy szépen és érthetően beszélj.

4. Ne csak beszélj! Használd az egész testedet!

A munkád során nagyon fontos, hogy megszólítsd az embereket, azonban emellett mindenképpen érdemes odafigyelned egyéb apróságokra is. Feltétlenül vedd fel a szemkontaktust az emberekkel és mindig mosolyogj, így már félig sikeres lehetsz, ha ezeket a tanácsokat követed.
Ha már sikerült elkezdeni a beszélgetést, akkor okvetlenül figyelj továbbra is arra, hogy fenntartsd a szemkontaktust, valamint, hogy ne vegyél fel zárkózott testtartást, tehát ne tedd keresztbe se a lábaidat, se a kezeidet.

5. Kezeld jól a helyzeteket!

A hostess munka során mindenképpen helyt kell állnod mindenféle helyzetben, hiszen sokszor kerülhetsz kellemetlen helyzetbe. Ez számtalan formában megnyilvánulhat pl. molesztálnak, elkérik telefonszámod, kritizálják a külsőd, esetleg termék és egyéb más ellenesek.
Ezeket mindig türelemmel és kedvességgel kezeld, ha pedig ez esetleg nem sikerülne, akkor csak szólj a közeledben lévő biztonsági őrnek, aki bizonyára hamar a segítségedre siet. Mert ki ne segítene egy csinos hostesslánynak?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást