A hosszú távú kapcsolat hosszú távú értékei

A hosszú távú kapcsolat hosszú távú értékei

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A hosszú távú kapcsolat hosszú távú értékei

Bizony a szerelem elmúlik egy idő múlva, és bármekkora is volt a szenvedély a kapcsolat elején, az sokat veszíthet intenzitásából. A szenvedélyes szerelem helyét átveszik más értékek, és végül ezek lesznek azok, amelyek biztosítják azt, hogy egy kapcsolat sikeresen működjön hosszú távon is.

Humor

A hasonló humorérzék sok kapcsolat egyik fontos biztosítéka.

A párok ráadásul az együtt töltött idő alatt még jobban ráhangolódnak egymásra, így gyakran előfordul, hogy évek elteltével egyre szórakoztatóbbnak tartják a másikat.

A humor egy igazi összetartó erő hosszú távra.

Összetartás

Az összetartást tanulni és gyakorolni kell. Sok házaspár él inkább csak egymás mellett, de nem együtt, egymással.

Az összetartás segít a gondok leküzdésében és abban, hogy sikeresen vegye a pár az akadályokat az évek során.

Egymás segítése, ösztönzése és a közös célban való gondolkodás nélkülözhetetlen. Ellenkező irányba ható erők kioltják egymást a fizikában és a párkapcsolatokban egyaránt.

Közös célok

Hiába az összetartás, ha nincsenek közös célok, ami felé a pár haladni szeretne.

A célok értelmet adnak a mindennapoknak és feledtetik a pillanatnyi problémákat, mivel lehet arra gondolni, hogy a nehézségekért és a fáradozásainkért, a munkánkért cserében el fogjuk érni a céljainkat.

Ha pedig elértük a közösen kitűzött céljainkat, akkor közös lesz az öröm is.

Megbocsátás

Valószínűleg egyetlen kapcsolat sem működhet megbocsátani tudás nélkül.

Nem csak az esetleges félrelépéseket érdemes megbocsátani, ha pillanatnyi tévedésről volt szó, de ugyanúgy meg kell bocsátani a másiknak minden mást is, amiben nem tökéletes. Csak így várhatjuk el mi is, hogy elnézzék a hibáinkat.

Elfogadás

Egy kapcsolat kizárólag úgy tud hosszú távon is jól működni, ha a felek elfogadják egymást a hibáikkal együtt.

Fontos, hogy túl tudjunk lépni a mindennapok problémáin, és hogy ne kergessen bennünket az őrületbe a másik kisebb-nagyobb hiányossága.

Fogadjuk el a másikat úgy, ahogy van, de segítsünk neki, hogy ha szeretné, akkor megszabadulhasson a negatív tulajdonságaitól.

Közös érdeklődés

A közös érdeklődés hiánya általában zátonyra futtatja a kapcsolatokat hosszú távon.

Alapvetően nem számít, hogy milyen érdeklődési terület hasonló a felek között, de ha nincs ilyen, akkor az könnyen elhidegüléshez, eltávolodáshoz vezethet.

Nem is csoda, hiszen így nem tudjuk megbeszélni a számunkra érdekesnek és fontosnak ítélt dolgokat.

Közös hobbi

A közös érdeklődésen belül a legegyszerűbb és legideálisabb megoldás az, ha a párnak van olyan hobbija, amelyet mindketten nagyon szeretnek.

A közös élmények összekovácsolják a feleket, és egyszerű helyzetet teremtenek arra, hogy megosszák egymással a számukra fontos dolgokat. A közös hobbi erősíti a megértést.

Közös élmények

Minden párnak kell, hogy legyen minél több együtt megélt pozitív élménye. Ez lehet egy közös nyaralás vagy akár egy probléma is, amit közösen oldottak meg, vagy egy vállalkozás, amit együtt vittek sikerre.

A közös élmények évek múlva is megmaradnak bennünk és segítenek rendezni az esetleges problémákat, mivel komoly súllyal nehezednek a mérleg pozitív serpenyőjébe.

Pozitív hozzáállás

A pozitív hozzáállás az élet számtalan területén segíthet nekünk. A párkapcsolat is ilyen, ha ugyanis a felek negatívan állnak a kapcsolathoz, akkor az valószínűleg halára van ítélve.

Tehát csakis a kapcsolathoz való pozitív hozzáállás lehet az az alap, amelyre hosszú távon egy jól működő, humorral és megértéssel, közös célokkal tarkított kapcsolat épülhet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást