Hogyan tegyük otthonossá a nagy tereket+Galéria

Hogyan tegyük otthonossá a nagy tereket+Galéria

Címlap / Otthon / Dekor / Hogyan tegyük otthonossá a nagy tereket+Galéria

Sok régi vagy új építésű lakást nagy helyiségek alkotják, a nappali, ebédlő és konyha pedig gyakran egy térségben vannak.

Bár minenki szereti a nagy teret a lakásában, mégis ezt nagyon nehéz hangulatossá, otthonossá tenni. Az alábbiakban bemutatunk 10 ötletet arra, hogyan teremtsünk otthonos, meleg hangulatú szobát nagy térségekből.

1. Osszuk fel a nagy teret több kisebbre a bútorok segítségével. A kandalló vagy a tv előtt alakíts ki egy kanapés pihenő részt.
A szoba egy másik sarkában helyezz egy kisasztalt és két kényelmes és stílusos széket a beszélgetésekhez és kávézásokhoz.
A harmadik részben, az ablak mellé húzz be egy fotelt és egy lábpárnát a nyugalmas olvasásokhoz.

2. Párhuzamosan a bútorokkal helyezz el szőnyegeket, így megkülönbözteted a szoba részeit.

Lehet egy szőnyeg párhuzamosan a könyvespolcokkal is, így kialakíthatunk egy külön könyvtársarkat.
A nappali és étkező részt is szőnyegekkel választhatjuk szét.

3. Ami működik a padlón az a mennyezeten is működik. Ha magas a lakásunk, változtassuk a belmagasságot, hogy kialakítsunk egy vizuális térbeli különbséget.
A nagy mintázatú falak elvonnak a falak magasságából, így a plafon közelebbinek tünik.
Ha viszonylag alacsony a tér, akkor a világos egyszinű falak mellett döntsünk. A tér különböző térségeiben változtathatunk a falak szinén, viszont vigyázzunk, hogy a falszinek ugyanabból a színskálából származzanak.

4. A sötét falszinek szűkítik a teret. Használj meleg és mély tónusokat, amelyektől tartanál ha kis tér állna rendelkezésedre.
Akár a mennyezetnek is választhatsz egy sötétebb árnyalatot, így vizuálisan lejjebb hozod. Ha a tapétát kedveled, válassz nagy és gazdag mintázatút és mélyebb tónusút.

5. A nagy terekhez kíválóan illenek a nagy darab, súlyos, magas könyvszekrények, a kárpitozott kanapék, bársonyos székek, falkárpitok és egyéb nehéz szövetek. Használj sötét színű fából készült bútorokat. Kerüld az üvegasztalokat, amelyek a tér illúzióját keltik.

6. Ha van két egyforma könyvespolcod, fordítsd egymásnak háttal a kettőt és használd térelválasztónak. Fogatsd össze a két szekrényt a stabilitás kedvéért.

7. Kerüld a tükröket. Ha muszály egy tükör a helységbe, olyan helyre akaszd, ahová nem tükröződik be egy ablak vagy más fényforrás sem.
E helyett próbáld úgy elhelyezni, hogy egy művészeti tárgyal nézzen szembe. Élvezni fogod a tükrözést, és ez nem fogja nagyítani a szobát.

8. Helyezz székeket, foteleket az ablak elé, amelyek meleg zugot kölcsönöznek a nagy térnek.

9. Töltsük meg a szobát kiegészítőkkel és növényekkel. Használhatsz cserepes fákat, hogy illeszkedjen a magas plafon képéhez.

10. Készíthetsz egy átmenetet a helyiségek közt oszlopokkal, boltívekkel vagy egy rövid folyósóval, így elválasztod a teret.
Beépíthetsz egy széles boltíves álkaput térelválasztóként. Ez megtöri a szobát, illik a szoba magasságához és továbbra is fenntartja a nagy tér hatását.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást