Hogyan támogathatod kisbabád fejlődését?

Hogyan támogathatod kisbabád fejlődését?

Címlap / Életmód / Család / Hogyan támogathatod kisbabád fejlődését?

Szülőként az elsődleges feladatunk, hogy kisbabánk számára nyugodt és biztonságos környezetet biztosítsunk, valamint, hogy megfelelően elősegítsük szellemi és fizikai fejlődését. Ezt a fejlődést a különböző életszakaszokban különböző eszközökkel van lehetőségünk támogatni. (x)

Minden szülő tudja, hogy kisbabája fejlődése rendkívül fontos. Nem véletlen létezik nagyon sok különböző játék és eszköz, amivel lehetőségünk van ezt elérni, elősegíteni. Cikkünkben összeszedtünk néhány olyan eszközt, amely valóban támogatja céljaid!

Babahinta

A babahinta egy rendkívül hasznos társ lehet a hétköznapokban: nem csak a nyugodt nappalokat segíti elő, hanem mindemellett kisbabád motorikus fejlődéséhez is jelentősen hozzájárul. A nyugodt és vidám pillanatok egyaránt elérhetőek a babahinták segítségével!

Beszélj hozzá

A fejlődést nem csak eszközökkel, pénzzel érheted el! Kisbabánkkal történő kommunikáció segítségével nagyban támogatjuk, hogy jobban érzékelje a világot. Bár először nem fogja érteni, hogy konkrétan mit beszélsz hozzá, azonban a hanglejtésed és idővel a mimikádat is elkezdi megtanulni leolvasni.

Stimuláló játékok

Számos különböző játék létezik, ami különböző hangokat ad, érdekes formákban és színekben pompáznak. Ez nem véletlen. Minél több alakzattal, formával és színnel találkozik kisbabád, annál hamarabb fogja tudni felfedezni könnyedén a világot. Így, ha téged esetleg zavar is a nyolcvanadik csipogó, zenélő játék, gondolj erre: kisbababád éppen most tanul valami újat!

A megfelelő pihenés nagyon fontos

Kisbabánk számára a pihenés legalább egy annyira fontos tényező a fejlődéshez, mint bármilyen eszköz. A megfelelő alvási ciklusok nélkül rendkívül nehéz lesz számára a koncentráció és az új információk befogadása. Adjuk meg hát neki a segítséget, hogy jól tudjon aludni. A babafészek például nagyban segíthet a nyugodt alvós pillanatok megteremtésében.

A legfontosabb pedig, hogy álljunk hozzá türelemmel. Ne felejtsük, ő éppen most fedezi fel a világot: minden, ami számunkra már természetes, neki új, ijesztő, figyelemfelkeltő. Hagyjuk, hogy a maga ütemébe fedezze fel ezeket!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!