Hogyan takarékoskodj otthon

Hogyan takarékoskodj otthon

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Hogyan takarékoskodj otthon

Az alábbiakban bemutatunk pár tippet, amellyel otthonodban spórolhatsz az elektromos árammal és lefaraghatod a közköltséget.

1. Mindaddig, amíg a különböző fogyasztók a konnektorban vannak, az áram folyamatosan használva van. Ezért ha épp nem használod a laptopot, telefont, húzd ki a konnektorból.

2. A mindennapi eletronikai berendezések, mint például a számítógépek, játékkonzolok, plazma televíziók, DVD lejátszók a havi energia mintegy 40 százalékát használják el, még akkor is, ha épp nem használod őket.
Készenléti üzemmód helyett tedd ezeket alvó üzemmódba, vagy kapcsold ki.

3. A különböző töltőket csatlakoztatsd egy közös elosztóba, hogy le tudd őket egyszerre kapcsolni amikor elmész otthonról.

4. A hideg vizzel való mosás fele annyi áramot használ, mint a forró vizes. Próbáld hideg vízzel, vagy 30 fokon mosni a ruhákat.

5. Tusoláskor használjuk el a legtöbb meleg vizet. Próbáljuk lecsökkenteni 30 percről 10 percre a zuhanyzás hosszát, így akár 50 százalékkal kevesebb meleg vizet fogunk elhasználni.

6. Vedd 58 fokosra a termosztátot, ha egész nap nem leszel otthon. Így sokkal kevesebb áram fogy a ház fűtésekor, mégis a ház megtartja a hőmérsékletét.

7. Tartsd tele a hűtőszekrényedet. Így sokkal hatékonyabban működik.

8. Hagyd abba a mosogatást és áldozz pénzt egy mosogatógépre. Egy nap átlagban 20 liter forró vizet használunk csak az edények elöblítésénél. Kapard le a tányérokról az ételmaradékot, és tedd be a mosogatógépbe.

9. Ha csak egy fokkal tekered lejjebb a fűtést, az 3%-al kisebb számlát jelent hónap végén.

10. Cseréld ki az égőket takarékos égőkre. Ezek nemcsak 75 százalékkal használnak kevesebb energiát, de 10-szer tovább is tartanak.

11. Működjön hatákonyan a hűtőszekrény – tartsd távol a közvetlen napfénytől, távol a kályhától vagy felhevülő gépektől, nyári melegekben húzd el a sötétítőt.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást