Hogyan szárítsd a legszebben a hajad?

Hogyan szárítsd a legszebben a hajad?

Címlap / Stílus / Haj / Hogyan szárítsd a legszebben a hajad?

A szépségszalonokban végzett tökéletes hajszárítás technikáját te magad is eltanulhatod, így tökéletes frizurával jöhetsz el otthonról!

1. Fésülés

A hajszárítás első lépése a fésülés. Az újonnan mosott nedves haj gyakran gubancos.
Mosás után használjunk egy széles fogú fésűt és fésüljük ki a gubancokat. Fésüléssel megelőzzük az esetleges hajtöredezést, ráadásul megkönnyítjük a hajszárítást is.

2. Választék

Szárítás előtt mindig határozd meg a választékodat, legyen az közép vagy oldalválaszték.
Szárítás közben ha szükséges használj hajcsipeszt, hogy meg tudd őrizni a választékot.

3. Előzd meg a haj kiszáradását

A meleg hő károsítja a hajat. Hogy ezt elkerüljük, használj hővédő szert, melyet a nedves hajszálakra permetezel. Mielőtt alkalmaznád a szert, töröld át gyengéden a hajad törölkőzővel.
Az ideális nedvességtartalma a hajnak szárítás előtt 70%-os. Ha túl nedves a haj, túl sok hőre lesz szükség a szárításhoz, ha túl száraz a haj, nem tudjuk formázni. A törlés után következhet a hővédő szer.

4. Hajszárítás és hajformázás egyben

Szükséged lesz egy nagy teljesítményű hajszárítóra. A szalon-szépségű haj elérésének érdekében használj professzionális hajszárítót, ugyanis ezek nagyobb teljesítményen dolgoznak. Két féle képpen száríthatod a hajad.
1. Egyrészt meghagyhatod a natúr hullámokat/göndörséget és fésű használata nélkül, tenyered és ujjaid segítségével száríthatod meg. Akár szórófejes hajszárítóval is dolgozhatsz, ez segít begöndöríteni a tincseket.
2. A másik módszer, ha henger hajkefe segítségével formálod egyenként a tincseket. Ehhez kösd fel egy csipesszel a hajad a fejtetőre és kezdd a tarkónál egyenként szárítani a tincseket egy henger hajkefe segítségével.
A hajvégeket mindig göndörítsd kifele vagy befele, így sokkal rendezettebb. Amikor a fejtetőre érsz, vigyázz a választékra. Az első tincseket egy vékony henger hajkefével szárítsd, így kifinomultabb hullámokat hozhatsz létre.

5. A helyes hajszárítás

– Elkerülheted a száraz haj hatást, ha kb. 15 cm távolságra tartod a hajszárítót a hajtól.
– A levegőt mindig a hajtövektől a hajvégek irányába fújd, hogy a kutikulákat ne borzold fel. Ettől fényesebb lesz a haj.
– Ne feledd, minél vékonyabb a henger hajkefe, annál kisebb göndör fürtöket tudsz létrehozni.

6. Végső kezelés

– Ahhoz, hogy a frizura minél tovább megmaradjon, fújj a hajtövekre dúsító port. Ma már léteznek ilyen volumen növelő dúsító porok (pl. Schwarzkopf Got2b dúsító hajformázó por). Ez a modern technológia vívmánya, megemeli a hajat, extra térfogatot ad a frizurának, hatásosabb mint a nedves hajra alkalmazott hajhab.
– Egy másik tipp a végső kezelésre, ha csillogást adó szert permetezel a tincsekre (pl. L’Oreal Studio Glass Shine).

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!