Arc / Stílus

Hogyan sminkeljünk, ha szemüvegesek vagyunk?

Hogyan sminkeljünk, ha szemüvegesek vagyunk?

Ha szemüveget hordasz, akkor nem biztos, hogy érdemes minden általános sminktanácsot követned, ugyanis lehet, hogy a szemüveg miatt egészen más szabályok érvényesek rád.

Arcforma

A szemüveg mindig szélesíti az arcot, így ha szükséged van ennek korrigálására, akkor erre megéri néhány módszer elsajátítása.
A legegyszerűbb, ha csontosító port viszel fel az orrod két oldalára, így két függőleges vonalat hozol létre, ami ellensúlyozza a szélesítő hatást.

Szemöldök

Szemüveg mellé gyakran van szükség a szemöldök hangsúlyozására, hiszen ez a vonal szinte eltűnik a szemüveg mögött.
Ha ritkább, világosabb szemöldököd van, akkor feltétlenül erősítsd meg a szemöldöködet egy színben hozzá illő porral vagy ceruzával.

Alapozó

Ha gyakran viselsz szemüveget, akkor arcod alapozásánál különösen figyelj a szem alatti területen és az orrnyeregnél használt mennyiségre.
Érdemes itt a lehető legkevesebb alapozót használni, nehogy az a szemüveg keretén később nyomot hagyjon.

Pirosító

A pirosítót ugyanolyan módszer szerint használd, mint szemüveg nélkül, vagyis ellenőrizd, hogy mosolygás közben arcod melyik része emelkedik ki és oda tedd a pirosítót.
A pirosító felvitele után ellenőrizd a szemüveged felvételével, hogy jó helyre került e a pirosítás.

Púder

Ha egész nap viselni fogod a szemüvegedet és szeretnéd, hogy a sminked tökéletes maradjon a nap végéig, akkor az egész arcfestés fixálására feltétlenül használj jó minőségű púdert is. Így az alapozó, a korrektor és a pirosító is kevésbé keni majd össze a szemüvegedet.

Csillogás

A csillogó szemhéjpúder vagy a pirosító használatát érdemes csökkenteni és feltétlenül igazítsuk a szemüvegünk típusához is. Ezüstös szemüvegkerethez például ne válasszunk arany szemhéjpúdert, vagy fordítva. 
Egy fényes, csillogó keret mellett könnyen túlzásba eshetünk egy erősebben csillogó smink használatával, ezért ezt inkább estére tartogassuk.

Nagyítás

Biztosan te is láttál már olyat, hogy valaki levette a szemüvegét és meglepően kicsinek láttad a szemét, míg szemüvegben óriásinak tűnt.
Ha távollátó vagy, akkor a szemüveged lencséje nagyítja a szemed a többiek felé, ezért a sminkben már nem kell tovább hangsúlyozni azt.

Kicsinyítés

A közellátó szemüvegekbe épített lencsék szemből nézve kicsinyítik a szemet, ezért érdemes ezt is figyelembe venni a reggeli sminkelésnél.
Ilyenkor bátran hangsúlyozhatjuk a szemünket, sőt szükség is lesz rá a kicsinyítő hatás ellensúlyozása miatt.

Színválasztás

A szemfestéked színét érdemes összehangolni a szemüveged színével. Jó tudni, hogy egy színen belül akár egy árnyalat eltérés is feltűnő lehet a festék és a keret színe között, ezért ne válassz túl közeli színeket.
Használj inkább egy élénk, a kerethez jól illő színt, vagy egy teljesen kontrasztos árnyalatot. A legbiztosabb azonban, ha maradsz a natúr sminkelésnél.

Szemceruza

A sötét szemceruza szinte minden esetben (kivéve az erős közellátó szemüveget) jó szolgálatot tehet, hiszen a szemüveg sokszor elmosódva adja vissza a mögötte lévő szem vonalait.
Bátran húzd ki a szemed alul és felül is, ráadásul nyugodtan használhatsz színes ceruzákat is.

Fehér szemceruza

A fehér szemceruzával az alsó szempilla töveitől befelé eső vonalat húzzuk át. Ez a fehér szín tovább hangsúlyozza szemünket, nagyítja is azt, valamint kiemeli az egész sminkünket, hiszen a fehér szín mellett még látványosabbnak és karakteresebbnek hat a sötétebb szemkontúr.

Szempilla

A szempillák festésénél azt kell leginkább szem előtt tartanunk, hogy a pillák ne érjenek hozzá a szemüveg lencséjéhez: ez látványnak is rossz és a látásban is zavar bennünket.
Használjunk szempillaspirált, ami egységes ívet ad a szempilláknak és fixálja azokat.

Rúzs

Közismert sminkszabály, hogy ha a szem hangsúlyos, akkor a szánkat ne hangsúlyozzuk, inkább válasszunk egy szép szájfényt.
A szemüveg (különösen a feltűnőbb) alapból a szemre tereli a figyelmet, így e mellé már sok lehet egy domináns rúzs választása.

Próba

Feltétlenül ellenőrizzük a látványt úgy, hogy már a szemüvegünk is rajtunk van.
Figyeljünk arra, hogy a szempilláink ne érjenek hozzá a lencséhez, illetve ellenőrizzük, hogy a sminkünk biztosan ne hagyjon nyomot a szemüveg keretén.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást