Hogyan sminkelj, ha szeplős vagy? 5 alapszabály

Hogyan sminkelj, ha szeplős vagy? 5 alapszabály

Címlap / Stílus / Arc / Hogyan sminkelj, ha szeplős vagy? 5 alapszabály

Szeplős vagy? Örülj neki, nagyon sok férfi találja szexinek! Az angol nyelvben „angyalcsóknak” is nevezik és manapság pláne klassz dolog szeplősnek lenni, hiszen abszolút divatban van. Olyannyira, hogy a beauty bloggerek már nemcsak mű-szeplőt rajzolnak az arcukra, hanem egyesek odáig merészkednek, hogy tetováltatják!

Azzal viszont minden szeplős lány tisztában van, hogy a szokásos sminkgyakorlatok nem minden esetben megfelelőek számukra. Például ami jól mutat egy sima bőrön, lehet, hogy egy aranybarna szeplőkkel pettyezett orcán egyáltalán nem érvényesül. Íme öt tipp, ami viszont mindenképpen jól fog állni. 

Átlátszó alapozás

A szeplőket sokan szégyellik és ennek többnyire az az oka, hogy az iskolában sokszor csúfolták őket miattuk az iskolatársaik. Felnőttként azonban már tudni kell őket viselni, mert remek szexepil! Éppen ezért nem ajánlott szuperjól fedő alapozó mögé rejteni ezeket a csinos kis pöttyöket.

Az egyrészt természetellenes és maszk-szerű kinézetet eredményez, másrészt sokkal jobban fog állni, ha vékonyan fedő alapozót és átlátszó porpúdert használsz. Ha nem akarsz lemondani az alapozóról, keverd össze a hidratáló krémeddel, úgy vékonyabban fog fedni.

 

Ne rejtsd el szeplőid a bronzer mögé

Aki szeplős, az szinte minden esetben eredeti vörös, vagy világos szőke hajú ember, aki világos, érzékeny bőrrel rendelkezik. Ha azonban ezt a szép sápadt bőrt túl sok bronzosítással próbálod meg barnábbá varázsolni, nem a kívánt hatás fogod elérni. A természetes fehér arcbőr szép és egyáltalán nem kell szégyellni, hiszen nagyon sok férfi van oda az eredeti vörös nőkért.

Ma már gyártanak olyan púdert is, ami bronzosító és pirosító is egyben, tehát ha mindenképpen egy kis arcpírra vágysz, ez a termék tökéletes lehet. Ha csak egy kis enyhe színt szeretnél az orcáidra, a legjobb választás egy krémes állagú, halvány pirosító. A kontúrozás nem ajánlott a szeplős lányoknak, mert nagyon természetellenesen mutathat arcukon. 

 

A nyak bőrszínét vedd alapul

A szeplős lányoknak nem könnyű feladat a megfelelő színű alapozó kiválasztása. Ugyan a kozmetikusok azt ajánlják, hogy aki szeplős, az – ha tudja – hagyja el az alapozót és csak korrektort használjon az esetleges bőrhibák kijavítására, de akinek problémás a bőre, ezt nem mindenki teheti meg. Ilyenkor gondot jelenthet, hogy az alapozó színét a szeplőhöz, vagy a bőrszínhez igazítsuk, ezért ebben az esetben az a legjobb megoldás, ha a nyakat vesszük alapul. 

 

Ne félj ráerősíteni a szeplőkre

Ha halvány szeplőkkel rendelkezel és ki szeretnéd őket hangsúlyozni, nyugodtan erősíts rájuk egy szemöldök ceruzával. Természetesen halvány barna árnyalatot használj, de amennyiben vannak szeplőid, valószínű, hogy amúgy sem fekete a szemöldököd.

Manapság – mint említettük – annyira népszerű a szeplősség, hogy már kifejeztetetten arra is gyártanak kozmetikai termékeket, hogy szeplőket rajzolj magadnak. Ennek ellenére remekül megteszi egy barna szemceruza is, amellyel finoman ráerősíthetsz a már meglévő, de halvány kis foltokra. A ceruzát mindig hegyezd ki, nehogy túl nagy és elmosódott pöttyöket csinálj, és csak az orr körül hangsúlyozd őket. 

 

A szádra meleg színeket tegyél

Meglepő, de a szeplők színe többnyire hideg árnyalatú, amit érdemes észben tartani, mikor az ember rúzst választ. Ha azonban éppen kontrasztos hatást szeretnél elérni, akkor kipróbálhatod, hogy az ajkaidat meleg tónusúra fested. A sminkmesterek szerint a szeplős hölgyeknek a narancsos árnyalatú rúzsok állnak a legjobban. 

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!