Hogyan leszel jobb az életben a társasjátékok hatására?

Hogyan leszel jobb az életben a társasjátékok hatására?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hogyan leszel jobb az életben a társasjátékok hatására?

Társasozni egy esős vasárnap délutánon vagy egy házibuliban a barátokkal szuper elfoglaltság, de úgy tűnik, hogy azon túl, hogy jó időtöltés, számos hasznos dolgot is tanulhatsz belőle. Persze függ attól, hogy mit játszol, hogyan állsz hozzá és mennyire éled bele magad, de egy biztos, ha játék közben tanulhatsz is valamit, az dupla haszon! Lássuk, hogyan fejlődhetsz egyes tulajdonságaidban, ha sokat játszol!

Stratégiai gondolkodás

Egyszerűen nem az erősséged, hogy rendszerben gondolkozz, ügyesen betartsd a határidőket és tervezz? Lehet, hogy most így érzed, de a jó hír, hogy ezen akár játékkal is tudsz javítani.

A társasjátékok – főleg a stratégiai, gondolkodós játékok – segítenek abban, hogy ügyesebben tervezz, gondolkodj és rendszerezd az életed.

Miért? Ha kicsiben megy, akkor nagyban, élesben is jobb leszel, csak valószínűleg egy kis gyakorlásra volt szükséged.

Nem irányíthatsz mindent, fogadd el

Ahogy az életben, úgy a társasjátékokban is előfordul, hogy mindent tökéletesen csinálsz, mégis elbuksz.

Közbeszól ugyanis a szerencse, a véletlen vagy éppen a balszerencse.

Ennek, ha éppen jól alakulnak a dolgok, akkor örülünk, ha pedig egy hullámvölgy mélyéről próbálunk kivánszorogni, akkor kevésbé.

Bárhogy is alakul, el kell fogadnod, hogy mindig lesznek olyan tényezők az életben, amiket nem irányíthatsz, így sokkal jobb, ha megtanulod őket elfogadni és nem idegeskedsz miattuk hiába.

Szépen veszíteni ér

Mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki egy jó hangulatú társasozást is el tud rontani azzal, hogy vérre menő küzdelmet csinál belőle, és ha éppen nem úgy alakul minden, ahogy szeretné, akkor kiborul.

Sajnos a rossz hírünk, hogy ha nincs ilyen ismerősöd, akkor lehet, hogy te vagy ilyen, csak nem veszed észre.

Jó taktika, hogy ha a játékokban megtanulsz szépen veszíteni, akkor az élet kisebb-nagyobb akadályait is könnyebben veszed majd.

Persze nem az elsőt vagy a másodikat, hiszen ebbe is bele kell jönni, de érdemes odafigyelni rá, hogy ebben is fejlődni tudj!

Stresszkezelés

Ha igazán beleéled magad a társasjátékba, akkor hasonló stresszt tapasztalhatsz, mint a mindennapok során, amikor határidők szorítanak vagy döntéshelyzetbe kényszerítenek.

Ez nagyon szuper gyakorlópálya lehet a mindennapokra, hiszen a játék során tét nélkül tesztelheted, hogy mi az, ami működik, mi az, amivel csak rosszabbá teszed a dolgokat, és ha túl sok a stressz, hogyan kezelheted gyorsan és fájdalommentesen.

Egy másik szuper előnye a társasozásnak, hogy ha épp tele van a fejed, stresszesek a napjaid, akkor a játék jól eltereli a figyelmed és amikor vége, a stressznek már nyoma sincs.

Memória és kognitív képességek

Azok a társasjátékok vagy kártyajátékok, amikben stratégiában kell gondolkodni, tervezni kell vagy ügyesen kalkulálni az erőforrásaiddal azért is szuperek, mert játék közben az agyad azon területeit aktivizálják, amik segítenek a problémamegoldásban és a döntési helyzetek helyes kezelésében.

Ha úgy érzed, hogy rádférne egy kis felfrissülés vagy egy kis agytorna, akkor kapjatok elő egy társast és legyen a tét a mosogatás, aki veszít, az csinálja aznap a házimunkát!

Mosolyterápia

Manapság a számos napi teendő mellett elfeledkezünk a legegyszerűbb és legfontosabb dolgokról az életben.

Ilyen például, hogy mindennap mosolyogjunk, mindennap örüljünk valaminek.

Ha éppen egy rosszabb időszakon mész keresztül, akkor próbálj ki néhány új társasjátékot, amik nem csak szuperül felfrissítik az agyad, de mosolyra is fakasztanak majd.

Legyen szó egy stratégiai játékról vagy egy Activity-partiról, a lényeg, hogy élvezzétek!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást