Hogyan légy vicces?

Hogyan légy vicces?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hogyan légy vicces?

Már maga az ötlet, hogy cikket írjunk arról, hogyan legyen valaki vicces, nevetségesnek tűnik.

Vagy van humorod, vagy nincs. Pedig a viccesség tanulható és gyakorolható. Aztán vagy bejön, vagy nem. De szerencsére úgyis csak a vicces pillanatok maradnak meg.

A humor művészete megfelelő mennyiségű figyelmet, kis intelligenciát és gyors észjárást ír elő. Ahogy hallottál valamit gyorsan gondold át és mondj rá hírtelen valami találó poént. Néha viszont el kell engedned a gondolatot, mert nem illik mindennel poénkodni. Viccek betanulásával persze lehet pillanatnyilag bárki humoros, de itt most vicces személyiségekről szeretnénk beszélni.

Talán azok a legviccesebb emberek, akik kiragadnak egy pillanatnyi helyzetet és humorossá teszik azt – ez a szituációs humor. Például ül két férfi a bárban, egy nő pedig megkéri őket vigyázzanak a pénztárcájára, amíg ő a mosdóba megy, és hozzáteszi, hogy amúgy csak egy kis apró és szemét van a táskájában. Amikor a nő visszatér, az egyik férfi azt mondja “Igazad volt, tényleg nem volt semmi benne”.

Ha vicces vagy, ismerned kell a közönségedet, mit mondhatsz, mikor és hol. Például ne viccelődj olyansmivel, amit csak a társaságból alig páran értenek meg, a többieknek fogalmuk sincs miről beszélsz.
A tájszólás is lehet szórakoztató, de figyelni kell arra, hogy senkit ne sértsünk meg. Ezt valószínüleg jobban értékelik a kis baráti közösségek.

Viccesnek lenni megéri, mert “jó fejjé” válsz a tásaságban, de nem uralhatod az egész éjszakát, mi közben nem hagysz mást szóhoz jutni.
A humornak több szintje van. Egyesek öniróniájukból kovácsolnak viccet, más embereknek a testbeszédükön lehet nevetni, egyesek pedig saját vicceiken nevetve csalnak mosolyt mások arcára. Mindenkinek lehet saját humora, csak engedni kell, hogy egy igaz személyiségből fakadjon.
Viccesnek lenni kifizetődő, mert másokra mosolyt csalsz. Egy humoros ember erőfeszítést tesz azért, hogy másokat megnevettessen.

Ha szeretnél többet sziporkázni, de nem megy, ne ess kétségbe. A humornak számos formája létezik, és bárki lehet vicces, ha ismer pár trükköt. Íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani következő alkalommal, mikor emberekkel vagy körülvéve.

1. Túlozz
A legtöbb vicc túlzásokat tartalmazz, hogy a story sikeresebb legyen. Minden, amit mesélsz és az egész előadásmódod túlzásba kell essen: mozdulatok, arckifejezések, kiejtés, dramatizálás. Nézd meg bármelyik humoristát, mennyire építi egész előadását a túlzásokra.

2. Tégy észrevételeket
Gyakran a legjobb viccek apró dolgokból erednek. Ragadj ki egy normális hétköznapi dolgot és feszítsd abnormálissá. Ragadd ki az élet értelmetlen dolgait, a hétköznapok apróságait és nyújtsd humoros leírássá.

3. Hangsúlyozz
Ha megvan a főgondolat, akkor bátran hangsúlyozd ki a legviccesebb részét.

4. Ismétlés
Vannak bizonyos viccek, amelyek még viccesebbekké válnak, amikor elismétled őket. Használd ki, ha valaki harsányan nevetett egy viccen és mond el újra majd. Így már nemcsak magán a viccen nevetnek, hanem azon is, aki annyira viccesnek találta.

5. Maradj csendben
A legviccesebb emberek tudják, hogy tetteik magukért beszélnek. Néha a tiszta és érthető pantonim mutogatás többet ér bármilyen szónál.

6. Csinálj viccet magadból
Senki sem szereti azt, aki saját hiányosságán nem tud nevetni. Használd ki a pillanatnyi helyzetet és gúnyold ki bátran magad. Ez nemcsak azért jó, mert nevetni fognak rajtad, de a helyzetet is megmentetted.

7. Adj ki fura hangokat
Érthetetlen módon, az emberek jól reagálnak a fura hangokra. Mindenki képes kiadni valamilyen egyedi, fura hangot, amin a többiek nevetnek. Csak fel kell fedezned magadban ezt a “tehetséget”.

8. Csinálj bolondot magadból
Engedj fel, érezd jól magad és bátran légy ostoba, ha a helyzet megkívánja. Az emberek végig veled fognak nevetni és talán még csatlakoznak is hozzád. Ez  különösen jó, ha a valós ostobaságodat akarod leplezni.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást