Hogyan hasznosítsd az ablakpárkányt?

Hogyan hasznosítsd az ablakpárkányt?

Címlap / Otthon / Dekor / Hogyan hasznosítsd az ablakpárkányt?

Az RS Ablak kollégái összegyűjtöttek néhány tippet, amivel te is lakályosabbá teheted az ablak környékét otthonodban.

Zöldellő ablak

A legtöbb háztartásban növények kerülnek az ablakpárkányra. A fényigényes virágoknak ez ideális választás, hiszen itt éri őket a legtöbb napfény. Nem csak bentre, hanem a külső párkányra is tehetünk virágládát, megfelelő rögzítéssel, hogy egy erősebb szél vagy vihar le ne verje. A legújabb lakberendezési trendek is szorgalmazzák, hogy minél több természetes alapanyaggal és növénnyel vegyük körbe magunkat.

Alkalomhoz illő dekoráció

Az év során váltják egymást a jeles napok, amikor otthonunkat is feldíszíthetjük az alkalomnak megfelelően. Egy romantikus este hangulatát biztosítják az ablakba helyezett gyertyák, de tavasszal a húsvét, ősszel a halloween vagy télen a karácsony is kiváló alkalom arra, hogy apróbb díszeket, kézzel készült tárgyakat, esetleg fényképeket helyezzünk a párkányra. 

Nézelődés

A belső ablakpárkány kvázi könyöklő is, hogy az ablakon kihajolva meg tudjunk támaszkodni. De nem csak mi, emberek szeretünk szemlélődni az ablaküvegen át. Főleg a macskák szeretnek ejtőzni a jó meleg radiátor fölött, de a kalitkában tartott madaraknak is jó választás lehet. Esetleg az akvárium is kaphat helyet, de arra mindenképp figyeljen, hogy az állatok szempontjából is biztonságos legyen. A madár ne tudjon kirepülni, macska mellé érdemes macskahálót felszereltetni, a halak vize pedig ne melegedjen fel túlságosan.

Ha felújítás előtt állsz, és nem csak kiváló minőségű ablakokat szeretnél, de az ablakpárkányt illetően is támadtak ötleteid, keresd az RS Ablak munkatársait, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a műanyag nyílászárók forgalmazása és beépítése terén.

Olvasósarok

Mi lenne megfelelőbb hely az olvasáshoz, mint egy kellően széles ablakpárkány? Ide aztán garantáltan dől a fény, nem kell a sötétben vakoskodni. Sajnos ez nem mindenhol megoldható, de aki kellően széles párkánnyal rendelkezik, néhány párnával, takaróval valóságos kuckót varázsolhat magának, anélkül, hogy a lakásból venné el a helyet, vagy drága fotelre kéne beruházni.

Játszani mindenhol lehet

A gyerekek nagyon szeretik bentről is figyelni az esőt vagy a hóesést. S ha már figyel, biztos, hogy valami játék is a keze ügyébe kerül. Az ablakpárkány sima felülete pont ideális egy játékvonat utasainak a szállítására vagy egy autós gyorsasági verseny megrendezésére. De az ablakban ülve előkerülhetnek az öltöztetős babák, macik, amik segítségével megbeszélhetjük, hogy milyen időjárás milyen ruhadarabot kíván.

Ha eddig azt gondoltad, hogy az ablakpárkány szükséges rossz, ami inkább elvesz a lakás teréből, mintsem hozzáadna, akkor gondold újra, hogy milyen módon tudnád még azt a kis felületet is hasznosítani.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

1 hozzászólás

  • tonyka
    2021.12.29., 21:43

    Azt is meg kellene említeni, hol lehet kapni olyan hagymát, ami csípi a szemet. Már három éve csak lájtos hagymát eszek…

    Válasz

Írj egy hozzászólást