Hogyan élhetünk távkapcsolatban?

Hogyan élhetünk távkapcsolatban?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hogyan élhetünk távkapcsolatban?

Milyen előnyei és hátrányai vannak egy távkapcsolatnak? Hogyan oldhatjuk meg, hogy mégis működjön?

A távkapcsolat előnyei: Szabadság

Mivel nem tudtok minden nap találkozni, ezért fontos, hogy használd ki ezt a felszabaduló időt és élvezd a szabadságot. Legyél többet a barátaiddal és csinálj olyan dolgokat, amelyeket a pasik úgysem szeretnek.
Ha több időt szánsz magadra, tehát tisztában vagy magaddal és az érzéseiddel is, akkor sokkal többet tudsz adni egy párkapcsolatban is.

A távkapcsolat előnyei: Nem vesszük természetesnek a dolgokat

Míg egy hagyományos kapcsolatban megszokottnak számít, hogy minden nap megölelnek, vagy elmentek vacsorázni, vagy esetleg csak sétáltok egy jót, egy távkapcsolatban nem csupán élvezhettek minden percet, de rájöhettek arra is, hogy ezek a dolgok értékesek és értékelnetek kell minden együtt töltött pillanatot.

A távkapcsolat hátrányai: Hiányérzet és magány

Bár tudjuk, hogy valaki a távolban nagyon szeret minket, mégsem elégít ki minket ez a gondolat, hiszen hiányzik egy ölelése, a közelsége vagy a kedves mosolya.
Talán ez a legrosszabb része a távkapcsolatnak, hogy bár kapcsolatban vagyunk, mégis sokszor magányosnak érezzük magunkat.

A távkapcsolat hátrányai: Fájdalmas búcsúzások

Bár nem mindenki, de a legtöbben fájdalmasan és kétségbeesetten búcsúznak, hiszen sokszor nem lehet tudni, hogy mikor és mennyi idő után láthatjátok újra egymást.

A távkapcsolat hátrányai: Időveszteség

Az állandó utazás rengeteg időt jelent, ráadásul, ha állandóan a telefonon, vagy az interneten lógsz, hogy vele beszélhess, azt a barátaid és a családod sem nézik majd jó szemmel, éppen ezért érdemes átgondolnod, hogy mennyi időt szánsz ezekre a dolgokra.

A távkapcsolat hátrányai: Kevés közös élmény

Az egyik szintén kellemetlen dolog, hogy mivel keveset találkoztok, nincs túl sok közös élményetek. A közös élmények pedig elengedhetetlenek egy tartós kapcsolathoz.
Ráadásul az állandó pár nélkül töltött szülinapok, névnapok, ünnepek és bulik is szomorúsággal tölthetnek el. Ezért fontos lenne, hogy legalább a fontos eseményeken jelen tudjatok lenni egymás életében.

A távkapcsolat hátrányai: Zöld szemű szörnyeteg

Mivel nem látod, hogy hogyan viselkedik, ezért elgondolkozhatsz azon, hogy vajon megbízhatsz-e benne, hiszen így tulajdonképpen akkor és azt csinál, amit akar, a férfiakról pedig köztudott, hogy nem sokáig bírják a közös összebújás nélkül.

Mit tegyünk, hogy működjön: Őszinteség és bizalom

Ezek a tényezők bár minden kapcsolat alapját jelentik, a távkapcsolatban még fokozottabban kell ezekre a dolgokra figyelnünk.
Az őszinteség fontos alapja a bizalomnak, továbbá azért is fontos, hogy képet kapjunk arról, hogy éppen hányadán áll érzelmileg a kapcsolatunk, mert az senkinek sem jó, ha hamis álomképekbe ringatjuk magunkat valakivel kapcsolatban.

Mit tegyünk, hogy működjön: Rendszeres kapcsolattartás és beszélgetés

Fontos, hogy minden nap beszéljetek, vagy közel minden nap, hiszen e-nélkül nem tudsz párodra figyelni és az életeteket egymással megosztani.
Szerencsére ma már számos dolog a rendelkezésetekre áll, telefonálhattok, cseveghettek, vagy skypolhattok is, a lényeg, hogy tartsátok egymással a kapcsolatot.

Mit tegyünk, hogy működjön: Közös tervek

Fontos, hogy mindketten azt lássátok, hogy van közös jövőtök, ehhez pedig természetesen közös tervek kellenek, fontos tehát, hogy a beszélgetések során ez is előtérbe kerüljön.

Mit tegyünk, hogy működjön: Közös élmények

Egy kapcsolatban nagyon fontos, hogy legyenek közös élményeitek, éppen ezért a távkapcsolat ellenére fontos, hogy minél többet találkozzatok, például egy kiirándulás vagy egy hétvégi kiruccanás keretein belül.
Közös élményt adhat egyébként egy közös kedvenc sorozat vagy könyv is, amelyet bár külön élveztek, de közösen megbeszélhetitek az érzéseiteket és a gondolataitokat ezekkel kapcsolatban.

Mit tegyünk, hogy működjön: Szabályok

Fontos, hogy a féltékenység és az egyéb hasonló kellemetlen konfliktusok elkerülése érdekében előre tisztázzátok, hogy ki mit vár el ettől a kapcsolattól.
Beszéljétek meg, hogy ki mit tolerál, valamint, hogy mit számít megcsalásnak, ennek a segítségével számos kellemetlen perctől kímélhetitek meg magatokat.

Mit tegyünk, hogy működjön: Gondoskodás és figyelem

A távkapcsolatban sokkal nehezebb a másikra figyelni, azonban fontos alapja ennek a fajta kapcsolatnak is a gondoskodás és a figyelem. Lepd meg apró dolgokkal, valamint érdeklődj iránta, és azok utána dolgok után, amit szeret, ebből bizonyára érezni fogja, hogy milyen sokat jelent neked.  
Fontos, hogy bár a távkapcsolat sokáig fenntartható, nem jelenhet örök állapotot, valakinek vagy mindkét félnek változtatnia kell az addigi életén, hogy a távkapcsolatból egy mindennapi élményeket nyújtó kapcsolat lehessen.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást