Hogyan dolgozz hatékonyabban munkahelyeden?

Hogyan dolgozz hatékonyabban munkahelyeden?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Hogyan dolgozz hatékonyabban munkahelyeden?

A munkaerő piac egyre telítettebb, nőttön nő a munkanélküliek száma. Sok diplomás veszti el nap mint nap állását, ezért többet kell tudni nyújtani és versenyképesnek kell maradni. De hogyan fejlesztheted magad, hogy munkád minél szinvonalasabb tudjon lenni?

1. Fejleszd készségeidet

Azokban a feladatkörökben, amelyek rád vannak bízva jónak kell lenned. Tanulni, fejlődni folyamatosan kell, képességeidet javítanod kell. Megszerezted a diplomát és úgy érzed belefáradtál a tanulásba, jöhet a nagybetűs MUNKA. De az a tudás, amit a főiskola/egyetem alatt összeszedtél túlontúl kevés.
Ne feledd, hogy sok diplomás van még a „piacon”, akik hasonló szinten el tudnák látni a feladatokat. Tudd hiányosságaidat, tanulj feletteseidtől. Ne feledd, előléptetést csak azok szoktak kapni, akik folyton fejlesztik képességeiket.

2. Légy önmagad befektetése

Szerinted mi a legjövedelmezőbb befektetés? Egy ház, egy telek vagy részvények? Egyik sem. A legjobb hosszútávú befektetés az te magad vagy, mert örökre szól és a hatásait folyton élvezheted.
Sokkal értékesebb munkaerő lehetsz, ha megfelelő képzésben részesültél, neves cégeknél szereztél tapasztalatot. Ezekkel az alapokkal materializálhatod álmaidat, megfoghatod azokat a pozíciókat, amelyeket most főnökeid foglalnak el.

3. Mindig légy felvilágosult

A világ maga egy dinamikus összesség, a változásokkal pedig lépést kell tudni tartani. Mindig új trendek, technikák alakulnak ki, gondoljunk csak a számítógépek és internet világára, amellyel az egész világ egy nagy globális faluvá tudott válni.
Fejleszd számítógép felhasználó tudásodat, tudj információkat megtalálni az interneten, hogy hatékonyabb munkát légy képes végezni.

4. Fedezd fel önmagad

Sokszor elrejtve maradnak bizonyos készségeink, ha nem teszünk meg mindent azért, hogy előcsalogassuk. Találd meg azokat a dolgokat, amelyekhez úgy érzed affinitásod lenne, és légy bennük profi!

5. Növeld saját értékedet

Képzésekkel, fejlesztésekkel kijavíthatod hiányosságaidat. A legtöbb munkáltató továbbképzésekre, tréningekre küldi alkalmazottait. Érthető, hisz minden dolgozónak pontosan arra a területre kell szakosodnia, amelyről munkája szól.
Ha nem küldenek továbbképzésre, iratkozz be saját magad és javíts hiányosságaidon.

6. Építs ki jó kapcsolatot kollégáiddal

A békés, nyugodt munkakörnyezet sokat jelent a munka minősége szempontjából. Konfliktusoktól feszélyezett környezetben romlik a koncentráció, rosszabbodik a munkavégzés minősége.
Légy jóban főnökeiddel és beosztottaiddal is. Próbálj diplomatikus és kedves lenni, fontos hogy a jó viszony fenntartása.

7. Győződj meg róla, hogy illeszkedsz a cég terveibe

Tudnod kell, hogy melyek a cég tervei, milyen mértékben lesz szükségük a jövőben munkádra. Ugyanakkor, ha meggyőződtél, hogy szükségük van rád, legyen a vállalat célja a te célod is.
Mindig tartsd szem előtt céged érdekeit. Egy vállalat mindig egy egység, amely mindig leválasztja a „gyenge láncszemeket”, ne engedd, hogy Te legyél az.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!