Hogyan beszélj a férfival, hogy hallgasson rád

Hogyan beszélj a férfival, hogy hallgasson rád

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hogyan beszélj a férfival, hogy hallgasson rád

A “női beszédet” sokszor alapzajnak tekintő férfiak fülét valamivel ki kell nyitni. A kommunikáció nem lesz többé probléma, ha betartjuk a következő szakértői tippeket.

Különbözünk

Észrevetted már, hogy a férfiak szinte félnek a nyitott beszélgetésektől? Épp valami fontosat szeretnél értésére adni, de a félelemtől, hogy az érdektelensége talán eltávolít majd benneteket, inkább hallgatsz.
Pedig nem arról van szó, hogy a férfiak nem törődnek, csak kicsit másképp dolgozzák fel az információkat, mint a nők, és ennek eredményeként a szavak gyakran eltévednek a hozzájuk vezető úton. De nincs ok aggodalomra, a megoldás egyszerű: tanuld meg hogyan beszélj vele. Van pár jó kommunikáció-tippünk.

Tárgyaljatok egymás mellett

Ha fontos dologról van szó, azt hinnéd, hogy le kell ülnötök és mélyen a szemébe nézve közölnöd mondandódat. Ilyen témák például, hogy férjhez szeretnél menni, gyereket szeretnél, vagy véget kell vetnie egy rossz szokásának.
A szemkontaktus ténylegesen rosszabbíthatja a problémát, mert a férfiak általában fenyegetve érzik magukat, ha magabiztosan szemükbe nézve mondjuk el, amit nem biztos, hogy hallani akarnak. Ösztönösen él bennük a túlélési ösztön és azonnal ellenkezni vagy menekülni kezdenek.
Ahhoz, hogy igazán felfigyeljen arra, amit mondasz és elfogadja azt, a legjobb ha épp valamilyen cselekvés közben hozod tudtára – séta, vezetés, étkezés, esti tvnézés.

Hangok

Egy közelmúltban megjelent britt tanulmány szerint a férfiagy úgy értelmezi a férfihangokat, mint beszéd, a nőit pedig mint zene.
Ezért van az, hogy a férfi azonnal felfigyel ha a haverja épp egy storyját meséli, de amikor te próbálsz meg beszélni hozzá, akkor teljesen dekoncentrált és nehezebben jut el a fülébe a mondanivaló. 
Annak érdekében, hogy minden szavadat azonnal felfogja, gyorsan és tömören fogalmazd meg mondanivalód. A férfiak szeretik a tömör velős megfogalmazásokat. Tehát ragadd meg a figyelmét a lényegre koncentrálva, például “Azért vagyok ideges, mert…”, “A lényeg az, hogy…”

Add tudtára, ha csak “üresbe” beszélsz

Amikor épp meséled a párodnak, hogy járt a legjobb barátnőd, és zavartan néz rád, az nem azért van, mert lassú a felfogóképessége vagy te nem beszélsz világosan. A férfiak és nők közti biológiai különbségek miatt a férfiak úgy érzik, meg kell oldaniuk a problémát.
Amikor egy nő egy problémát vázol fel a férfinak, ő úgy értelmezi, hogy meg kell oldania azt, nem pedig, hogy a nőnek csak hallgatóközönségre volt szüksége.
Ezért mielőtt mesélni kezdesz, akkor hozd tudtára, hogy csak úgy mesélsz, és kezd például így: “Ezt tényelg el kell mondanom”.

Simogatsd az egóját

Ha az az érzésed, hogy minden egyes alkalommal azok a szívességek, amelyeket kérsz tőle egyik fülén bemennek, a másikon távoznak, akkor puhítanod kell őt.

A férfiakban túlteng a tesztoszteron, ez teszi őket “versenyképessé” és bókokkal érzik úgy, hogy ők fontosak és kiválók.
Tegyük fel, hogy soha nem mozdul ki a te barátaiddal. Simogatsd az egoját ilyensmivel “Annyira humoros vagy! A barátaimat is biztos megnevettetnéd. Nincs kedved ma este kimozdulni velük?” A pozitív megerősítés kihívást jelent számára, a neki megszavazott bizalom azt érzékelteti számára, hogy nélkülözhetetlen és kiváló.

Kiabálás nélkül

Ha van valami, amitől a férfiak teljesen bezárják a kapukat, az a kiabálás. Kétféle ellenszenvet válthat ki belőlük: idegességet vagy passzivitást. A magas hangokat és lekezelést senki sem bírja. Még ha úgy is gondoljuk néha, hogy a szép szó már nem segít, a kiabálással nem érünk el célt.
Próbáld ezért higgadtan és tömören értésére adni, amit szeretnél. Hívd fel a figyelmét a következményekre és győzd meg arról, hogy igazad van. Ha valóban szeret és ő életed párja, egyből megérti.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást