Éjjel világító növények – Elsöprő sikerük van a holdkerteknek

Éjjel világító növények – Elsöprő sikerük van a holdkerteknek

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Éjjel világító növények – Elsöprő sikerük van a holdkerteknek / 2. oldal

A tervezést érdemes éjszaka elkezdeni, hiszen nagyon fontos, hogy olyan helyet válassz, amit valóban megvilágít a holdfény. Lényeges, hogy ne csak arra figyelj, honnan érkezik a fény, hanem azt is, merre és milyen árnyékot vetnek a már fix elemek, így jobban meg tudod tervezni, hol mutatnak majd igazán jól az új növények. 

Fontosak a kiegészítő elemek 

Mint minden kert, úgy a holdkert is tartalmazhat fákat, cserjéket, fűféléket, évelőket és egynyári növényeket sőt, érdemes is kombinálnod egymással a csodálatos virágokat.

Ne félj azonban olyan egyéb elemekkel bővíteni a kertedet, mint amilyenek a különféle a fényvisszaverő felületek, a sötétben világító kislámpások, fénysorok, esetleg a tündérkertek.

A fehér színek pedig nem csupán a pompázó virágokon, növényeken köszönhetnek vissza, hiszen a fehér sziklák, kavicsok éppen ugyanezt a cél szolgálják.
Az i-re a pontot felteheti egy, a holdkertben csörgedező patakocska, vagy szökőkút, esetleg egy kerti tó, hiszen nincs is annál szebb, amikor a víztükörből visszakacsint ránk a telihold. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást