Hogy szólnak utánad a férfiak az utcán? 5 tipikus beszólási formula

Hogy szólnak utánad a férfiak az utcán? 5 tipikus beszólási formula

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hogy szólnak utánad a férfiak az utcán? 5 tipikus beszólási formula

2020-at írunk és kijelenthetjük, hogy mára köztudottá vált az, hogy a nők utáni füttyögés és beszólogatás nem elfogadott. Egyik nő sem szereti, ha egy idegen nyilvánosan és hangosan véleményt nyilvánít róla, még akkor sem, ha a „megállapítás” nem kifejezetten trágár vagy bántó. A nők sosem szólnak az utcán egy férfi után, mert tudják, hogy ennek hatására az illető tárgyiasítva érzi magát, ami minden esetben lealacsonyító.

A férfiak sajnos meglepően „kreatívak” tudnak lenni a bókjaikkal egy ilyen esetben és a hölgyek nehezen értik meg, tulajdonképpen mi is vezérli őket ilyenkor. Hiszen olyan még nem fordult elő a történelemben, hogy egy „de jól nézel ki, cica” beszólásra egy nő megadta volna a telefonszámát a férfinak abban a reményben, hogy az majd randira invitálja. Az alábbi öt formula tipikus, mikor a férfiak utánad szólnak az utcán.

A Jószándékú

Ez a fajta az egyetlen, amelyik még úgy-ahogy elfogadhatóan viselkedik. Ő ugyanis szerencsére nem valami válogatott trágár bókot kiabál utánad, hanem megjegyzi hogy szép, vagy csinos vagy.

Ők azok a férfiak, aki azt hiszik, hogy azzal, ha közlik veled a – pozitív – véleményüket rólad, felvidítanak és jobb lesz tőle a napod.

Ugyan legtöbbször sajnos tévednek, de szem előtt kell tartani, hogy tényleg nem rossz szándékkal teszik. A legjobb esetben egy félénk, szemlesütve elsuttogott „köszönöm” az, amit a nők többsége ilyenkor reagál. 

A Tanácsadó

Ez a férfi szintén nem kifejezetten otromba, még akkor is, ha kellemetlen. Ő az, aki utánad szól, hogy mosolyogj, vagy hogy ne szomorkodj. Mintha minden nőnek csak arra lenne szüksége, hogy egy idegen utasítására egycsapásra jókedvű lehessen. Ilyenkor a hölgyek csak a szemüket forgatják, a férfiak pedig nem értik, hogy hogy lehet valaki ilyen undok.

Pedig fordított esetben hogy meglepődnének, ha ők sétálnának gondolataikba merülve, vagy éppen valami miatt felzaklatva az utcán és random nők utasítgatnák őket úton-útfélen, hogy ne vágjanak fancsali képet, hanem legyenek vidámak. Ugye, hogy megfordítva milyen szürreális ez a szituáció?

A Hangokat adó

Ők azok, akik nem méltatnak szóra sem, hanem úgy fejezik ki tetszésüket, hogy kiadnak magukból valami elismerő – vagy legalábbis annak szánt – hangot.

Ez többnyire fütyülés, szexinek hitt morgás, cuppogás puszidobálás, vagy autóban ülve ritmikus dudálás.

Egy nőnek nem könnyű megérteni, ilyenkor mi járhat a fejükben és erre mégis milyen reakciót várnak. Mosolyogva kacsintást és integetést? Nem fog megtörténni, őket a nők ugyanis többnyire – megérdemelten – ignorálják. 

Az Átalakulók

Talán ez a fajta a legrosszabb: ő az, aki először valami „kedveskedéssel” jön, majd mikor nem kap választ, feldühödik. Ilyenkor egyből pillanatok alatt alakul át a véleménye az adott nőről és elkezdni végeláthatatlan trágárságokkal illetni.

A visszautasítást egyetlen férfi sem viseli könnyen, de az ilyen ember különösen ijesztően reagál. Ez az infantilis viselkedés minden esetben bántó, és nem utolsó sorban felettébb szánalomraméltó. 

A Megmentők

Ez a típus igazából nem is utánad szólogat, hanem minden áron segíteni akar neked és meg akar menteni. Felajánlja, hogy elkísér, viszi a szatyrod, vagy útba igazít. Amennyiben tényleg eltévedtél, akkor valóban elkél a segítség, de a Megmentőkkel mindig az a gond, hogy utána nem tudod levakarni magadról.

Ilyenkor derül ki, hogy igazából nem segíteni akart, hanem csak a telefonszámodra pályázott. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást