6 jel, hogy szabad szellem vagy, akit nem lehet korlátozni

6 jel, hogy szabad szellem vagy, akit nem lehet korlátozni

Címlap / Életmód / Egészség / 6 jel, hogy szabad szellem vagy, akit nem lehet korlátozni

Sok mindent el lehet mondani rólad, csak azt nem, hogy úgy táncolsz, ahogy mások fütyülnek? Aki csak megpróbált „betörni” téged, az csalódottan odébbállt? Valószínűleg azért, mert igazi szabad szellem vagy, akinek nem lehet parancsolni és akinek nem számít, mások mit gondolnak róla. A „szabad szellem” kifejezés nem egyenlő a hippi gondolkodással. Sőt, ritkán tartoznak csoportokhoz, ők inkább a maguk útját járták, mert nyilvánvalóan nem szeretik, ha korlátozzák őket. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a szabad szellemek képtelenek betartani bizonyos szabályokat vagy nem hajlandóak az együttműködésre. Nézd csak meg a következő 6 jelet és hamar ki fog derülni, hogy te vajon szabad szellemnek számítasz-e:

Mindenáron ragaszkodsz a függetlenségedhez

Talán a legékesebb ismertetőjegy, amivel egy szabad szellem rendelkezhet, vagyis te. Nem vagy hajlandó felvenni mások ritmusát, de nem is várod el, hogy mások felvegyék a tiédet. Azt vallod: élni és élni hagyni. Fogadjátok el egymást a környezeteddel úgy, ahogy vagytok.

Egyszóval nem vagy az a fajta, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy megfeleljen mások elvárásainak.

Nem aszerint döntesz vagy cselekszel, mi lenne jó másoknak. Te már a szerepjátszás gondolatától is rosszul vagy. Nem engedsz a társadalmi nyomásnak. Igyekszel minden olyan hiedelmet, ideológiát, szokást eltűntetni az életedből, amelyek elnyomhatnának téged.

 

Te uralkodsz a félelmeiden

Bár szabad szellem vagy, nem csak hírből ismered a félelmet. Magad is tartasz bizonyos dolgoktól, de mégsem engeded, hogy a félelmeid úrrá legyenek rajtad.

Inkább próbálod megszelídíteni őket, ezáltal nem befolyásolják a döntéseidet vagy a tetteidet.

A kudarctól, a kihívásoktól vagy a csalódástól való félelem semmiben sem állíthat meg.

Szóval téged igazán semmi sem akadályozhat abban, hogy olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

 

Nem igazán tudsz kötődni

Az egyik legszembetűnőbb szokása a szabad szellemnek, ergo neked. Nem akarsz mindenáron kötődni.

Nem vágysz arra, hogy dolgokat vagy személyeket láncolj magadhoz.

Ez nem azt jelenti, hogy kevéssé szereted a barátaidat vagy a párodat, csak nem akarod őket korlátozni, sem pedig kisajátítani.

Ugyanígy vagy minden mással is. Nem gyűjtögetsz, nem ragaszkodsz tárgyakhoz, mert úgy vagy vele, az élet csupa ajándék. Emellett szereted állandóan változtatni a külsőset, a hobbidat, mert jól esik új dolgokat kipróbálni. A változatos életmódra és magukra a változásokra esküszöl.

 

Igazi reformer vagy

Szabad szellemként nem félsz új dolgokat kipróbálni.

Tele vagy ötletekkel, álmokkal, amik sokszor bizarrnak, idegennek tűnnek másoknak, de főleg csak azért, mert ők kevéssé olyan bátrak és bevállalósak, mint amilyen te vagy.

Meg aztán egy idő után szinte mindig mindenre ráunsz. Szükséged van az új ingerekre és a változásokra, mert csak ezáltal érzed igazán azt, hogy élsz.

Az unalmas, monoton feladatok abszolút lehúznak téged.

 

A szíved az iránytűd

A szíved az iránytűd, és ennek megfelelően irányítod az életedet. Ez véletlenül sem azt jelenti, hogy meggondolatlan vagy és sosem hozol logikus döntéseket. Egyszerűen te mindig arra törekszel, hogy azt tedd, amit szeretsz, mert akkor vagy boldog és elégedett.

Nem vagy hajlandó megerőszakolni a lelkedet.

Ugyanakkor ez lehet a válasz arra, amiért könnyen szerelembe esel.

Szenvedélyes, érzelmekkel teli alkat vagy, aki hamar meglátja másokban a szépet és a jó, ennek köszönhetően gyorsan megszeretsz másokat.

 

Az emberek nem értenek meg téged

Már nagyon régen szembesültél azzal a ténnyel, hogy az emberek nem értenek meg téged. Csodabogárként tekintenek rád és sokszor nem tudnak hova tenni a saját világukban.

Tele vagy számukra furcsa szokásokkal, olyan egyedi életfelfogással bírsz, amivel sokan nem tudnak azonosulni.

Ám igazság szerint, mindez téged egyáltalán nem zavar, mert csak olyanokkal veszed körbe magadat, akikről tudod, hogy őszintén szeretnek és elfogadnak téged.

Nincs szükséged látszatkapcsolatokra.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást