Párkapcsolat / Szerelem

5 jel, hogy ideje felbontanod az eljegyzést

5 jel, hogy ideje felbontanod az eljegyzést

Egy eljegyzést nem könnyű dolog felbontani, mindegy, mennyi ideje vagytok együtt. Azonban ha érzed, hogy akihez hozzámennél, nem az igazi, mindenképpen meg kell lépni. Akkor is, ha ezzel megbántod a másikat és akkor is, ha nagy kellemetlenséget okozol ezzel a családnak.

Az eljegyzés felbontása után számítani kell egy kis szégyenérzetre – hiszen ez akárhogy is nézzük, egy kudarc – illetve csodálkozó és értetlenkedő rokonokra és barátokra is. Szerencsére azonban nem nekik éled az életed és hallgatnod kell a megérzéseidre. Természetesen a kapcsolatban nem minden nehézség utal arra, hogy a kapcsolatnak jobb véget vetni, de ha a következő öt jelben magatokra ismersz, akkor érdemes elgondolkodni a folytatásról. 

1. Minden az esküvőről szól

Ha rádöbbentél, hogy neked az esküvő fontosabb, mint maga az ember, akihez készülsz hozzámenni, az intő jel. Próbálj meg magadba nézni és tedd fel a kérdést: valóban azt szeretnéd, hogy életed hátralevő részét a pároddal éld le? Vagy csak örülsz, hogy valaki megkérte a kezed, hiszen „ez az élet rendje”? A nőket kislánykoruk óta arra nevelik, hogy férjhez kell menniük, különben szégyenteljes vénlányként végzik.

Ez az idea olyan erős, hogy sok nő csak azért mond igent a párjának, mert érzi a társadalom és a rokonság nyomását. Egy házasság azonban nem egy olyan mérföldkő az életben, amit ki kell pipálnunk, így ha kétségeid vannak, jól gondold meg.

2. Úgy érzed, a párod nem értékel eléggé

Az eljegyzés új fejezet egy pár életében és bármilyen régóta vannak is együtt, ez a lépés megváltoztathatja a kapcsolat dinamikáját. Ilyenkor a felek hajlamosak kicsit „hátradőlni” és elengedni magukat. Ha úgy érzed, partnered már nem olyan figyelmes és nem értékel eléggé, az gond lehet, hiszen ez még nagyon korai, főleg ha arra készültök, hogy egymással élitek le életetek hátralevő részét.

3. Nem is a ti ötletetek volt az eljegyzés

Jól megvoltatok egymással, de a családi és/vagy baráti környezet erőltette, hogy új szintre emeljétek a kapcsolatot, ezért jegyeztétek el egymást? Sokan vannak ezzel így. Sőt, sok pár éppen szakítás előtt áll, mikor hirtelen kibékülnek és eljegyzik egymást.

Ez pontosan az a hiba, mint amikor a házaspárnak problémái vannak és azt hiszik, majd a gyerek megoldja őket. Mindannyian tudjuk, hogy ez sosem jelent megoldást a gondokra, sőt. Amennyiben úgy érzed, nem a megfelelő okok állnak az eljegyzésetek mögött, várj egy kicsit, hogy valóban ezt akarod-e. 

4. Vannak köztetek feloldatlan ellentétek

Minden személy a saját értékrendjét, hitét, álmait és meggyőződéseit viszi egy kapcsolatba, azonban mire eljuttok addig, hogy eljegyzési gyűrű kerül az ujjadra, ezeket illik legalább nagy vonalakban rendezni egymással.

Ha közös jövőt – és esetleg gyerekeket – tervezel valakivel, akkor vannak alapvető kérdések, amikben egyet kell értenetek, különben kibékíthetetlen ellentéteket okozhatnak köztetek. 

AndrewLozovyi/depositphotos.com

5. Ha azt hiszed, hogy a házassággal jobbra fordulnak a dolgok

Amennyiben vannak gondok a párkapcsolatban, de te azzal nyugtatod magad, hogy majd minden megváltozik és jobb lesz az esküvő után, akkor egyértelmű, hogy fel kell bontanod az eljegyzést. A házassággal ugyanis nem könnyebbség jön, hanem kőkemény munka.

Azzal, hogy kimondjátok a boldogító igent és összekötitek az életeteket, ugyanazok az emberek maradtok, így azok a problémák, amik most mérgezik a kapcsolatot, megmaradnak, sőt, még inkább felerősödnek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást