Hódítsd meg az anyósodat

Hódítsd meg az anyósodat

Címlap / Életmód / Egészség / Hódítsd meg az anyósodat

Úgy érzed, hogy a párod anyukája nem szimpatizál veled? Sőt, egyenesen ellenségként kezel? Hogy mi a megoldás? Pár apró trükk segítségével őt is meghódíthatod.

Helyzetfelmérés

Elsősorban mérlegeld a helyzeted. Tényleg olyan szörnyen bánik veled, vagy csak te látod bele ezt a dolgokba?
A legtöbb anyós félti az ő egyetlen édes-kedves kisfiát, és az aktuális barátnőben/feleségben csak azt a gonosz perszónát látja, aki el akarja tőle venni azt, akit ő évekig nevelt és szeretett. Persze vannak kivételek is, akik már az első pillanattól fogva imádnak téged is.

Nyílj meg!

Ha elmondasz pár apró bensőséges dolgot, akkor közelebb kerülhetsz az anyósodhoz, hiszen úgy érzi, hogy bízhat benned és te is bízol benne, hiszen megosztottad vele pár féltett titkodat.
Persze ezeknek a kis apró titkoknak sohasem szabad kapcsolódniuk a kapcsolatodhoz és a párodhoz, hiszen ha negatív kritikát mondasz az ő tökéletesen nevelt fiára, akkor bizony még kaotikusabbá válhat a helyzet. Inkább női dolgokról beszélgessenek, sőt kérj bátran tanácsot, hiszen ebből tényleg azt fogja látni, hogy tiszteled és fontos számodra a véleménye.

Segíts, amiben csak tudsz!

A házimunkában való segítséget mindig díjazzák az anyósok. Tehát amikor csak teheted, kérdezd meg, hogy miben segíthetsz. Az ilyen helyzetek jó alkalmat nyújtanak a közös beszélgetésekre is, ráadásul a párod is azt látja majd a helyzetből, hogy mennyire jól választott, hiszen míg az eddigi barátnők csak szidták a mamát, addig te segítesz neki, sőt még jól el is beszélgetsz vele.
A házimunkán felül még sok mindenben segíthetsz. Ha el kell intézni valami egyszerű ügyet, ami éppen útba esik neked is, vagy egyszerűen csak felhívod, hogy meglátogatjátok és vigyetek-e valamit, azzal máris jó pontokat szerezhetsz nála.

Közös ötletek és meglepetések!

Közeledik a párod szülinapja vagy névnapja? Lepjétek meg együtt! A közös titkolózás és szervezés sokkal szorosabbá teheti a kapcsolatotokat, ráadásul az anyósod ebből azt érezheti, hogy neked is nagyon fontos a fia és nem akarod tőle teljesen elszakítani.
Persze a kettesben töltött privát meglepetésről se feledkezz meg. Így a végén majd mindenki elégedett lehet.

Amiben ne engedj!

Soha ne engedd, hogy olyan dolgokba szóljon bele az anyósod, minthogy hová költöztök, vagy éppen hová mentek nyaralni. Továbbá ne hagyd, hogy beleszóljon az anyagi ügyekbe, valamint abba sem, hogy hogyan osztjátok be az időtöket.
Ezek a dolgok csupán rád és a párodra tartoznak. Ilyenkor érdemes kedvesen, de határozottan a sarkadra állnod és megmondanod a véleményed. Konfliktusok mindig adódnak, de a mosolyszünetek általában hamar véget érnek.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!