Hódít az ökörvér divatszín!

Hódít az ökörvér divatszín!

Címlap / Stílus / Divat / Hódít az ökörvér divatszín!

Az ökörvér szóra érdemes lesz felfigyelnünk idén ősszel, ugyanis a szezon újdonságát, a legújabb divatszínt jelöli. Minden ruhadarabban és kiegészítőn visszaköszön hamarosan, és gyakorlatilag bárhova viselhetjük, így szinte biztos, hogy óriási népszerűségnek örvend majd. Lássuk, mit is érdemes tudni az Oxblood Red-ről, vagyis az ökörvér vörösről!

Színskála

Az ökörvér vörös a bordó és a burgundi színekhez áll legközelebb. Nagyon érdekes árnyalat, amely a megfelelő színekkel kombinálva barnás, lilás, vagy akár a klasszikus bordó színek tónusait tartalmazza.
Meleg és hideg színekkel egyaránt kombinálható, a szín érdekessége, hogy mindegyik mellett egészen máshogy mutat, mivel ezek más és más erősségét emelik ki az új divatszínnek.
Jordan, Helmut Lang

Hatás

Az ökörvér színű ruhák hatása ugyanúgy összetett. Enyhén drámai hatást érhetünk el vele, ha például fényes anyagból viseljük magunkon, különösen, ha nagy felületen érvényesül.
Finoman nőies benyomást kelt, ha bársony anyagok, lágy fényű szövetek színéül választjuk, és hidegebbé, szinte távolságtartóvá válhatunk, ha például lilás, enyhén fémes árnyalatot veszünk magunkra.
Rolland, Genny

Nőtípusok

Az ökörvér szín gyakorlatilag az összes típusú nőnek jól áll.
– A tél típusokat kicsit lágyítja, de mégis nőiesen kiemeli hidegebb távolságtartásukat.
– Az ősz típusoknak a barnás árnyalatok javasoltak, főleg pirossal kombinálva, így meleg színeik még mélyebbek lesznek.
– A nyár típusú nőknek finomságot és visszafogottságot kölcsönöz, ami azok élénk színeivel csodás összhangot alkot majd.
– A tavasz típusoknak érdemes finomabb árnyalatot választani belőle.
Fatima Lopez, Von Furstenberg

Hajszín

Az új divatszín minden hajtípust kiemel: a fekete hajnak erősíti a csillogását és fényét, míg a barna hajszínnek kiemeli mélységét, melegségét és lágyságát.
A szőkét még finomabbnak és selymesebbnek mutatja, ráadásul a szőke minden árnyalatának kiemeli erősségét: a világos szőke ragyog mellette, míg a barnás szőkék melegebbé és természetesebbé válnak. A vörös hajúak pedig igazi végzet asszonyai lehetnek ökörvér vörösbe öltözve.
Aquascutum, Z Spoke 

Színkombinációk

Az ökörvér vöröset (csakúgy, mint a klasszikus bordót, amihez legközelebb áll) rengeteg más színnel kombinálhatjuk. Igaz, ez alól a neon színek kivételek, de ezek a nyár elmúltával egyébként is egyre jobban háttérbe szorulnak ruhatárunkban.
Feketével, szürkével és fehérrel kombinálva elegáns, míg a piros árnyalataival kombinálva érzéki, nőies benyomást keltenek.
Ribeiro, Von Furstenberg

Ökörvér cipők, táskák és egyéb kiegészítők

Az ökörvér vörös a kiegészítőinkek is ideális szín lehet. Széles körű kombinációs lehetőségei miatt bátran választhatjuk akár domináns darabok színének is, akár beszerezhetünk ilyen tónusú cipőt vagy táskát is belőle.
A legegyszerűbb megjelenést is feldobja majd, ha ilyen színű lábbeliben jelenünk meg, különösen akkor, ha minden azonos színű rajtunk, de színe miatt a cipő dominál – szigorúan ökörvér színben.
Chakra, Z Spoke

Díszítés

Az ökörvér színt díszíthetjük is az alkalom alapján. Strassz kövekkel ékesítve luxus megjelenést kölcsönöz, de ha keményebb, erőteljesebb hatásra vágyunk, akkor akár fekete vagy szürke szegecsekkel is díszíthetjük.
A látványos anyagokat inkább hagyjuk magában érvényesülni, de bátran alkalmazhatunk díszítést is az anyagokon. Fontos, hogy az anyag minősége és színe jobban dominál, ha mellette semleges, minta és díszítés nélküli ruhadarabok jelennek meg.
Chakra HC, McQueen

Ökörvér nem csak idénre

Az Oxblood Red annyi előnnyel rendelkezik a kombinálhatóság, a felhasználási terület és a típusonként való megkülönböztetés alapján, hogy nem kell arra számítani, hogy csak az idei divat slágere lesz.
Bátran bevásárolhatunk belőle, ha éppen most terveztünk ruha- vagy kiegészítővásárlást, mert szinte biztos, hogy nem fog kimenni a divatból néhány évig!
Roxanda Ilincic, Jordan

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást