7 hivogató síparadicsom szilveszterre és téli nyaralásra

7 hivogató síparadicsom szilveszterre és téli nyaralásra

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 7 hivogató síparadicsom szilveszterre és téli nyaralásra

Te tudod már, hol töltöd a szilvesztert? Ha az év utolsó napját, vagy csak néhány téli napot egy igazi síparadicsomban szeretnél tölteni, böngészd át listánkat a legszebb téli úti célokról, ahová a síelés szerelmeseinek és a kikapcsolódni vágyóknak is érdemes ellátogatni.

Semenic, Románia

A romániai Semenicen – magyar nevén a Szemenik-hegységben – összesen 11,4 kilométer sípálya várja a téli sportok szerelmeseit, a régebbi és az új pályát egy 5,6 kilométeres erdei út köti össze, ami már csak a kirándulás élménye miatt is megéri az átkelést, de akár busszal is közlekedhettek a két helyszín között.
A pályák reggel 9.00 és délután 17.00 óra között tartanak nyitva. A szemenik egyébként a Bánsági-hegyvidék legmagasabb hegysége.

Innsbruck, Ausztria

Az osztrák Tirol tartomány székhelye, Innsbruck nem véletlenül népszerű a magyar turisták körében is. A helyiek számára itt annyira természetes a síntalpas közlekedés, hogy a síterep gyakorlatilag már a város területén belül elkezdődik.
A pályák maguk leginkább haladó síelőknek ajánlhatóak, de Innsbruck akkor is csodás kirándulóhely, ha nem csak sportolni szeretnétek. A festői táj és a hangulatos kis utcácskák mellett ne hagyjátok ki a Cloud 9 Iglubart sem, ami lényegében egy hatalmas, jégből épített szórakozóhely.

Zakopane, Lengyelország

A lengyel síelés bölcsőjének tekintett Zakopanén nem csak fantasztikus pályák, és összesen 50 kisebb-nagyobb sífelvonó várja az idelátogatókat, de a környéken wellness fürdők és a magasabb, valamint szerényebb igényeknek is megfelelő szállodákat is létesítettek.
Nagy előnye, hogy a környéken minden tudásszintnek megfelelő pálya megtalálható, így a család minden tagja jól érezheti magát. Ha a Zakopanéban jártok, érdemes ellátogatni a lengyel fővárosba, Varsóba is.

Livigno, Olaszország

Bizony, Olaszország sem csak tengerpartból meg borvidékekből áll, akad itt síparadicsom is bőven. Livigno például ugyan ezer kilométerre van, mégis népszerű úti cél, mert viszonylag megfizethető, ráadásul több mint 100 kilométernyi sípályával várja a hóimádókat.
Livignoban emellett persze más szórakozási lehetőségek is vannak, a városban van uszoda, korcsolyapálya, szauna, kirándulhattok lovas szánnal és természetesen rengeteg étterem és szórakozóhely is várja a turistákat.

Les Arcs, Franciaország

Szinte hihetetlen, de 450 kilométernyi sípálya és több mint 2000 méteres szintkülönbség várja, hogy végigcikázzon rajta az, aki a francia Les Arcsban tölti a téli vakációt. Az óriási pálya egy 2003-as fejlesztésnek köszönhető, ekkor kötöttek össze két síterepet felvonókkal.
A pályák olyan nagy területet lefednek, hogy a környéken 15 kisebb-nagyobb település is van, ahol szállást találhattok. A síbérletek ára nem éppen a legolcsóbb, cserébe viszont az időjárás miatt nem kell aggódnotok, fejlett infrastruktúra, hóágyúk és hóparkok garantálják, hogy lesz min siklani.

Dobogókő, Magyarország

A dobogókői a Budapesthez legközelebb eső sípálya, remek példa arra, hogy nem kell határokon át utaznotok, ha különleges helyen szilvesztereznétek. Az 1923-ban megnyitott sípályán ma két pálya és egy több mint 600 méter hosszú felvonó szolgálja a síelők kényelmét.
A pálya tetején kandallós, meleg büfés melegedőházban szusszanhattok, a gyerekek vagy gyereklelkű felnőttek pedig a szánkópályát is kipróbálhatják.

Kékestető

Az ország legmagasabb pontján három kilométernyi pályán szlalomozhatsz végig, mindezt igazi alpesi környezetben. A pályák jól karbantartottak, egy részük néhány éve kőmentesítve lett, és teljesen el is simították.
A tányéros mellett csákányos lift is üzemel, így nem kell majd sok időt sorban állással töltenetek. Ha szünetet tartanátok két lesiklás között, ruccanjatok ki egy motorosszán túrára a Mátrába!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!