5 hívogató olvasósarok, ahová azonnal be akarod vackolni magadat

5 hívogató olvasósarok, ahová azonnal be akarod vackolni magadat

Címlap / Otthon / Dekor / 5 hívogató olvasósarok, ahová azonnal be akarod vackolni magadat

Nincs is jobb kikapcsolódás, mint egy izgalmas könyvvel a kezedben elvonulni a világ zajától, és elmerülni a sorok között. Olvasni persze szinte bárhol lehet, éppen ez a jó benne, de az igazi könyvmolyoknak valószínűleg megdobban a szívük a következő olvasókuckók láttán.

Elringató

Szó szerint szinte elszakadsz a valóságtól, hiszen ebben a falra függesztett hintaszékben a föld felett lebeghetsz, miközben a redőnyön keresztül beszűrődő természetes napfény tökéletes környezetet teremt az olvasáshoz.


A legszebb otthoni dolgozósarkok


A finom, természetes színek, és a sok kék nyugtatják a szemet, így jól esik időről időre rájuk emelned a tekintetedet a sorok böngészése közben.

Már csak egy kis asztalkát tennénk a függőszék mellé, amire letehetjük az óriási bögre teát, vagy nagy kancsó limonádét, és valószínűleg a nap végéig el sem hagynánk a bázisunkat.

Az elegáns

Egy elegáns fotel, egy finom anyaggal bevont puff és egy karcsú olvasólámpa. Mindössze néhány bútordarab, ami a nap bármelyik szakaszában, bármelyik lakóhelyiségben megállja a helyét, és egy finomabb, szofisztikáltabb környezetbe is beleillik.

Egy puha takaróval azonban máris rabul ejtő olvasókuckóvá válik, ahol jól esik ledobni a cipődet, hogy a puffra dobott, vagy éppen magad alá húzott lábakkal kucorodj bele a fotel ölelésébe, miközben elmerülsz aktuálisan kedvenc történeted bontakozó cselekményében.

Kihasznált tetőtér

A tetőtér beépítésével nyerhető némi extra hely, de sokszor bizonyos felületek kihasználatlanul maradnak az alacsony belmagasság miatt.

Egy ilyen kis sarok azonban tökéletes terepet biztosít egy puha, kényelmes olvasókuckó kialakításának, csak egy matracra és néhány párnára lesz szükséged hozzá.

Ha pedig esetleg itt érne az este, akkor a könyvből felpillantva máris csodálhatod tovább a csillagokat, és nem is kell abbahagynod az édes álmodozást, vagy a történet fonalának boncolgatását. Vigyázz, mert lehet, hogy reggelig is maradsz!

Kültéri olvasó

Hihetetlenül féltékenyek vagyunk arra, aki ezt a kültéri olvasósarkot birtokolja, hiszen egyszerre lehet a jó levegőn, hallgathatja a madárcsicsergést, miközben nem kell feladnia a szobában olvasók kényelmét, és ezen a hívogató kis kerti padon olvasgathat.

Ha estére lehűl az idő, bármikor magára kaphatja valamelyik pihe-puha pokrócot, ha pedig az esti vendégek megérkeznek, csak átül a kis kerti asztalkához, hogy egy pohár finom bor mellett megbeszéljék egymással a frissen szerzett olvasmányélményeiket.

Biztos vannak, akik a fél lakásukat is lecserélnék egy ilyen hívogató kis zugért.

A lépcsők alatt

A lépcsők alatti hely sokszor kihasználatlan marad, pedig micsoda lehetőségeket rejt ez a kis sarok!

Például egy ilyen hangulatos kis olvasókuckót is kialakíthatsz itt, a falra szerelt polcokon pedig még a kedvenc könyveidnek is jut elegendő hely, amiket újra és újra előveszel.

A világítás megoldásához mindenképpen kell egy jó olvasólámpa, hiszen a lápcső alatti rész általában elég árnyékos, de ha ez megvan, már semmi sem tarthat vissza attól, hogy egy puha takaró alatt, egy puha párnának dőlve elmerülj a kedvenc olvasmányodban.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást