Mi okozza a legrosszabb rémálmokat? – Nem a félelem az!

Mi okozza a legrosszabb rémálmokat? – Nem a félelem az!

Címlap / Életmód / Lélek / Mi okozza a legrosszabb rémálmokat? – Nem a félelem az! / 2. oldal

Miről szólnak a rémálmaink?

A kutatás szerint a rémálmok leggyakoribb témája a halál, az egészségügyi probléma, illetve valamilyen fenyegetés, a férfiak és a nők pedig nagyjából egyforma gyakorisággal látnak rémálmokat, de a férfiak gyakrabban látnak ilyenkor katasztrófát, például árvizet, földrengést, vagy háborút, míg a nők álmaiban kétszer olyan gyakran fordulnak elő a személyes konfliktusok.

Meg is betegíthetnek

A kutatók azt is elmondták, hogy ugyan rémálmokat látni önmagában még nem betegség, de gyakran betegséghez, álmatlansághoz vezet, ha valaki fél elaludni, mert állandóan rémálmok gyötrik.

Vannak rémálmok, amelyek rendszeresen, minden éjjel visszatérnek, vagy egyszerűen csak az érzelem olyan intenzív volt, hogy a rémálom után nem tudunk visszaaludni, és ekkor kialakul az álmatlanság.

A tudósok abban egyetértenek, hogy ezt a problémát kezelni kell, és hogy aki nem tud aludni a rémálmai miatt, az jobban teszi, ha szakértő segítséget kér.

Azt azonban, hogy orvosi értelemben pontosan mi különbözteti meg a rossz álmokat a rémálomtól, a tudósoknak még nem sikerült mindenki által elfogadottan meghatározni.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást