Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás

Híres testvérek, akiket nem lehet nem szeretni

Híres testvérek, akiket nem lehet nem szeretni

Külön-külön is rajonganánk értük, hiszen tehetségesek, remek filmekben játszanak vagy épp felejthetetlen zenéket hallgathatunk tőlük, de együtt ráadásul még erősítik is egymást. Íme, néhány híres testvérpár vagy éppen testvérhármas, akikre érdemes odafigyelnünk.

Maggie és Jake Gyllenhaal

Hollywood egyik legtehetségesebb testvérpárja, akik színészként nyert helyzetből indultak, hiszen szüleik is a szakmában dolgoztak forgatókönyvíróként, producerként és rendezőként.

Bár egyikük sem tett szert világhírnévre, munkájuk épp elég volt ahhoz, hogy a két csemete otthonosan mozogjon a belterjes filmes közegben.

Tehetségük már kamaszkorukban kiderült, és bár mindketten sikeres karriert tudhatnak maguk mögött, Jake neve ismertebb a közönség számára, mint karakteres nővéréé.

Bár híresen jó testvérek, akik mindig számíthatnak egymásra, csupán egyetlen közös filmjük volt, amelyben testvérpárt alakítottak, a ma is kultuszfilmnek számító 2003-as Donnie Darko.

 

Zooey és Emily Deschanel

Hatalmas kék szempár, csodálkozó tekintet és enyhén neurotikus, kissé bolondos karakterek. Ez a leírás Zooey-ra és Emily-re épp ugyanannyira illik, akik a Gyllenhaal testvérekhez hasonlóan szintén rendező-színész házaspár gyermekeként látták meg a napvilágot, így senki sem csodálkozott, mikor mindketten a színészetet választották hivatásul.

Míg Emily a hazai nézőknek a Dr. Csont főszereplőjeként, Bones-ként ismert, addig Zooey-t több mozifilm mellett az Új csaj című sorozat bohókás főszereplőjeként szerettük meg.

 

Ben és Casey Affleck

Elképesztően tehetségesek, karrierjüket azonban beárnyékolja magánéletük és múltjuk. Ez a mondás is igaz lehet az Affleck fivérek bármelyikére. Ben és kisöccse, Casey is Oscar-díj tulajdonos: Ben rendezőként, a fiatalabb Affleck színészként kapta meg a rangos elismerést. Szakmai berkekben az is köztudott, hogy az idősebb testvér rajta tartotta vigyázó szemét öccsén, aki úgy jutott fel a szakma csúcsára, hogy bátyja taposta neki az utat.

Egy biztos, mindketten tehetségesek és rendkívüli filmekben játszanak, ahogy az is, hogy mindketten küzdenek az alkoholfüggőséggel, magánéleti problémákkal.

Casey szexuális zaklatásai vádakkal is szembetalálta magát az utóbbi években, ráadásul nem alaptalanul, így kétséges, hogy van-e még számára jövő a filmiparban. Tehetségüket és remek filmjeiket nem lehet elvitatni, hiszen a Good Will Huntingtól kezdve, Az Argo-akción át A régi városig számtalan remek alkotást köszönhetünk nekik.

 

Chris, Liam és Luke Hemsworth

Az ausztrál testvérhármasból ugyan csak Liam és Chris lett igazán híres – előbbi az Éhezők viadala-trilógiával, míg utóbbi Thor szerepében a Marvel-filmekkel – van egy bátyjuk is, a csendesebb, ám szintén tehetséges Luke, akit nemrég a Westworld című sorozatban láthattunk.

Ha épp nem szupersikeres blockbuster-filmekben vagy sorozatokban láthatjuk őket, akkor gyakran bukkannak fel az ausztrál tengerparton, ahol közös gyerekkori szenvedélyüknek, a szörfözésnek hódolnak, ez pedig – valljuk be – nem is rossz látvány.

 

Mary-Kate, Ashley és Elizabeth Olsen

Mary-Kate és Ashley a 90-es évek legnépszerűbb gyerekszínészei voltak, a tündéri szőke ikerpár filmjeit a hazai csaotrnák is folyamatosan játszották.

Idősebb korukban már sokkal inkább a divat, mint a színészet felé fordultak, ma már sikeres üzletasszonyok és néhány évvel ezelőtt fiatalabb féltestvérük, Elizabeth tűnt fel a színen, hogy átvegye a stafétát híres nővéreitől a színészet terén.

Egy biztos, Elizabeth jócskán ad okot büszkeségre az ikreknek, hiszen fiatalabb – ám náluk jóval magasabb – kistesójuk egyre sikeresebb, arcra pedig le sem tagadhatnák egymást.

 

A Jonas-testvérek

Nick, Kevin és Joe 2005-ben hódította meg a tinilányok szívét, a testvérekből álló zenekar azonnal hatalmas népszerűségnek örvendett, sőt a zenélés mellett filmekben is láthattuk a fiúkat.

A siker 2013-ig töretlen volt, amikor is bejelentették, hogy a közös zenélést befejezik, és saját úton folytatják karrierjüket. A nagy szünet 2019-ig tartott, amikor új, közös albummal és turnéval tértek vissza.

A közel 6 éves szünetben mind a hárman megtalálták a boldogságot, a legidősebb testvér Kevin családja mellett vállalkozásaiban lett sikeres, Joe új bandát alapított és feleségül vette a Trónok harcából ismert Sophie Turnert, a legifjabb, Nick pedig színészként és zenészként is szépen építette karrierjét és nemrég ő is megnősült, Priyanka Chopra színésznővel élnek boldogan.

A három fiú nem feledkezett meg arról sem, hogy jótékonykodásra fordítsanak jövedelmükből, így szuper példát mutatnak arra, hogy nem minden tinisztárból lesz lecsúszott és felelőtlen felnőtt.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást