Zamatos, hazai napérlelte sárgabarack dióval párosítva, ugye jól hangzik? Roppant egyszerű ez a süti, és isteni finom!
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt + a tepsihez ½ sütőpor 12,5 dkg vajas margarin 1 evőkanál barnacukor 10 dkg darált dióbél 3 tojás 1 dl tej
A tetejére:
7-8 szem sárgabarack 1 mokkáskanál fahéj 1 kávéskanál barnacukor
Elkészítés:
A puha vajas margarint a barnacukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, majd cukros margarinba tesszük. A tejet és a diót is hozzáadjuk.
A sütőformát margarinnal kikenjük, liszttel behintjük. A masszát belesimítjuk.
A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
A fahéjat és a barnacukrot összekeverjük, és beleforgatjuk a felezett barackokat.
Az ízesített gyümölcsöket csinosan a torta tetejére sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük ezt a finom desszertet.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!