7 hiba, amit kerülj el a párkapcsolatodban

7 hiba, amit kerülj el a párkapcsolatodban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 hiba, amit kerülj el a párkapcsolatodban

Egy kapcsolat sem tökéletes, ahogy az emberek sem. Mindenki követ el hibákat, melyek megmérgezhetik a párkapcsolatot, viszont ha az alábbiakra odafigyelsz, és megpróbálod őket elkerülni, szerelmetek biztosan kiállja majd az idő próbáját.

Hiszti

Legtöbb esetben a nőkre jellemző, bár olykor az erősebbik nem képviselőit is elönti színtiszta hiszti. Sajnos ez egy olyan fegyver, amely a vitákban biztosan nem visz előre, sőt, a megoldástól egészen eltávolít. Természetesen a felgyülemlett feszültséget valahogy le kell vezetni, de ha lehet, ne ezt az utat válaszd, helyette inkább sportolj!
Amikor úgy érzed, kezd elborítani a hiszti – ami nem keverendő össze a józan konfliktuskezeléssel, a vitás helyzetek megbeszélésével- szüneteltesd a pároddal való veszekedést, nyugodj le, és csak utána térjetek vissza a témára!

Múlt felemlegetése

Általában a hiszti része, ami a veszekedéseknél gyakran előjön. Fontos megjegyezni, hogy bármennyire is zavart a párod múltbéli viselkedése, ha megbocsátottál neki, nem fair, ha folyton felemlegeted neki. Ez egyrészt azért se célravezető, mert újra és újra előjön a régmúlt és beszélni kell róla, másrészt pedig nem old meg semmit.
Mi, nők, valljuk be, akkor nyúlunk ehhez, ha bántani akarjuk a másikat és az érvekből már kifogytunk. Gyakoroljunk egy kis önkritikát, és ismerjük ezt fel! Tudni kell azt, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki!

Személyi szabadság korlátozása

Mikor érsz haza? Hol voltál? Kivel voltál? Ezek azok a kérdések, amiket érdemes minél kevesebbszer feltenni.

Ha állandóan ezzel traktálod a párodat, úgy fogja érezni, neki nem lehet magánélete, és az összes lépéséről be kell számolnia.
Ahelyett, hogy faggatóznánk, inkább próbáljunk meg bízni benne, hisz’ állandó félelemben egy kapcsolat nem lehet működőképes.

Megváltoztatás

Sok nő abba a hibába esik, hogy a mellette lévő pasit meg próbálja változtatni, hogy igazodjon az ő igényeihez, álmai férfijához. Ezt leginkább azok teszik, akiknek mindegy, hogy ki van mellettük, a lényeg, hogy legyen ott valaki. Nem az embert szeretik, hanem azt, hogy van, akit a párjának tudhat, hogy van kire támaszkodnia és megosztania az életét.
Ilyenkor persze mennek a veszekedések, amiért már megint úgy viselkedik, érez, gondolkodik, ahogy nekünk nem tetszik. Hogy ezt elkerüljük, válasszunk eleve olyat, aki a legközelebb áll az igényeinkhez.  

Gondolatolvasás

Ne várjuk el, hogy párunk kitalálja minden gondolatunkat! Hogy milyen ajándékra vágyunk, mit szeretnénk a hétvégén csinálni, hogy találja ki, mi bánt minket, stb.
A férfiak logikus gondolkodású lények, tehát ha nem mondod ki, mire vágysz, nem fogják kitalálni, bármennyire is durcáskodsz miatta!

Post-it effektus

Magas hőfokon lángolsz, és úgy érzed, még sose voltál annyira szerelmes, mint most? Ez mind szép és jó, de ne társuljon ahhoz, hogy szó szerint ráragadsz! Igaz, ez meglehetősen nehéz, főleg a nők esetében, de érdemes megerőszakolnunk magunkat, hogy ne tapadjunk rá a másikra, mint egy pióca, mert akkor megfullad!
Libikókázni kell, valahogy meg kéne találnunk az egyensúlyt, hogy se túl messze, de se túl közel ne legyünk egymáshoz, hogy vonzhassuk a párunkat!

Hibáztatás

Az egyik legrosszabb, amit elkövethetünk a másik ellen, hogy hibáztatjuk olyan dolgokért, amiért mi vagyunk felelősek. Ha rossz kedvünk van, boldogtalanok vagyunk, bármilyen kemény munka, de azon csakis mi tudunk változtatni, senki más!
Persze jó, ha a párunk mellettünk van és támogat, de ne várjuk el tőle, hogy a kezünkbe adja a boldog élet kulcsát!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást