Hiába divat, a nők fele szóba sem állna a következő a férfiakkal

Hiába divat, a nők fele szóba sem állna a következő a férfiakkal

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hiába divat, a nők fele szóba sem állna a következő a férfiakkal

A nőket célzó trendek között is van olyasmi, amit a nők imádnak, a férfiak meg kiakadnak tőle, de hát végső soron az a legfontosabb, hogy te jól érezd magad a bőrödben. Nyilván igaz ez a férfiakra is, akik előszeretettel követnek egy trendet, ami úgy tűnik, egyáltalán nem olyan a népszerű a hölgyek körében, mint azt gondolnád.

A barbershopok gomba módra szaporodnak, egyre több a szakállápoló termék is a piacon, mióta úgy 2013 környékén felütötte a fejét a hipster trend, és egyre több férfi növesztett magának hosszabb vagy rövidebb szakállat.

Bár egy ideig úgy tűnt, ez a trend a nőknek sincs ellenére, sőt megszületett a lumber-szexuális kifejezés is (azokra, akik a kockás inges, erdőjáró, szakállas macsókra izgulnak), most mégis leáldozóban lehet a hipster szakáll ideje.

Egy brit weboldal, a bathroomtakeaway.co.uk készített ugyanis egy felmérést, ami azt találta, hogy a nők 43%-a, azaz majdnem fele nem is fontolná meg, hogy egy szakállas férfival randevúzzon, ellenben az arcszőrzet hiánya a válaszadók 61%-át egyáltalán nem zavarta.

Ez jó hír lehet azoknak a férfiaknak, akik küszködnek a szakáll növesztésével, márpedig a felmérés szerint belőlük is bőven akad: a válaszadó férfiak 13%-a mondta azt, hogy zavarja, hogy nem tud teli szakállat növeszteni, míg 8% arról számolt be, hogy egyáltalán nem nő az arcán szőrzet.

AHiába divat, a nők fele szóba sem állna a következő a férfiakkal weboldal üzemeltetői szerint az eredmények arra emlékeztetnek bennünket, hogy a trendek jönnek-mennek, és kinek ez, kinek az tetszik, ezért ahelyett, hogy mindig valami új irányzatnak próbálunk megfelelni, fontos, hogy inkább úgy alakítsuk a külsőnket, ahogyan az nekünk tetszik, ahogy mi magunk jól érezzük magunkat.

A Tinderen is jobban megy a szakáll nélkülieknek

Ugyan kevésbé tudományos módszerekkel, de a weboldal eredményeit támasztotta alá nemrég egy brit modell saját kísérlete is. Ben Southerst a Tinderen próbálta ki, hogy milyen sikere van kecskeszakállal, borostával vagy teljes szakállal, és arra jutott, hogy a legnépszerűbb akkor volt, amikor a fényképen frissen volt borotválva, és teljesen sima volt az arca – ekkor egészen pontosan 129 hölgy jelezte, hogy szívesen ismerkedne meg vele.

A modell úgy összegezte a tapasztalatait, hogy a szakáll nélküliség egy kicsit fiatalosabbá teheti a megjelenést, és az olyan weboldalakon, mint a Tinder, esetleg segíthet a nagyobb népszerűségben is.

Fontos azonban észben tartani, hogy az eredmények egy weboldalon adott reakciókat összegzik, és a valódi életben természetesen sokkal több mindenen múlik, hogy valaki vonzónak talál-e egy férfit.

Az is elképzelhető, hogy valakinek elviekben nem tetszik a szakáll, de a valódi életben egy férfi a személyiségével, humorával, intelligenciájával és előzékenységével annyira lenyűgözi, hogy észre sem veszi az arcszőrzetét – elvégre a hosszú távú kapcsolatok boldogsága nyilván nem egy ilyen apróságon múlik.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!