52 hét, de 53 hétfő vár ránk 2018-ban: 5 ok, hogy megtanuld szeretni őket!

52 hét, de 53 hétfő vár ránk 2018-ban: 5 ok, hogy megtanuld szeretni őket!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 52 hét, de 53 hétfő vár ránk 2018-ban: 5 ok, hogy megtanuld szeretni őket!

2018 különleges év lesz: egyrészt számos hosszú hétvége vár ránk (még 5 napos is akad majd közöttük!), másrészt 53 hétfő esik ebbe a naptári évbe, ami rögtön ezzel a népszerűtlen nappal indult. Ha az év első hétfőjét még utáltad is a fejfájás miatt, miért ne barátkoznál meg a többivel, hogy jól teljen ez az év, és a többi is? Mondunk pár okot, amiért érdemes szeretni a hétfőt!

Új hét, új lehetőségek

Valószínűleg számos pszichológiai vizsgálat kereste már az okát, de neked is feltűnhetett, hogy a nagy változásokat, a nagy tervek megvalósítását szeretjük egy új kezdethez kötni.

Ezért is olyan népszerűek az újévi fogadalmak.

Álmaid megvalósításához azonban nem kell mindig a következő évre várnod: egy hétfő éppen olyan jól megteszi!

Ha a hét első napjára új kezdetként tekintesz, akkor nem álmos reggeleket és unalmas munkaórákat, hanem új, friss lehetőségeket ígér, és csakis rajtad áll majd, hogy ezekből mit valósítasz meg!

Ez lehet a legproduktívabb napod

Egy kutatás szerint az emberek harmadának legproduktívabb napja a hét közül éppen a hétfő – sőt, a legtöbb munkát éppen az annyira rossz hírű hétfő reggeleken végezzük el.

Érdemes tehát leküzdeni a hétfővel kapcsolatos ellenérzéseidet, és adni egy esélyt a dolognak: menj el futni munkába indulás előtt, vagy érj be korábban, és dolgozz előre egy projekten, esetleg indulás előtt még takarítsd le a konyhapultot.

Ha produktívvá teszed a hétfő reggeledet, sokkal könnyebb lesz szeretned ezt a napot, sőt az egész hetedet is!

Jó ürügy, hogy megjutalmazd magadat

Lehet, hogy nem éri meg minden reggel a kedvenc kávézódban venni a lattét, és muffint reggelizni sem túl jó ötlet a hét minden napján, de ha van olyan apróság, amitől jobban indul a napod, akkor a hétfő tökéletes ürügyet kínál arra, hogy ezzel kényeztesd magadat: elvégre egy héten egyszer lehet bűnözni egy kicsit, és miért ne a nehézkesen induló hétfő lenne erre a legnagyszerűbb nap?

Ha illatos kávét vagy mennyei reggelit hoz, máris könnyebb lesz szeretni ezt a napot!

Hétfőn a legkisebb az esélye az esőnek

Statisztikailag minden nap közül hétfőn van a legkevesebb esély arra, hogy esni fog – egy hosszú és bonyolult cikk szerint ez azzal áll összefüggésben, hogy a hétvége során csökken az ember által okozott légszennyezettség mértéke, aminek következtében a csapadék is kisebb eséllyel válik ki a felhőkből.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek esős hétfők, de kijelenthetjük, hogy szegény hétfő legalább próbálkozik, ezt pedig tényleg értékelnünk illik!

A hétfő olyan, mint egy őszinte barát

„Jó, jó, van értelme ennek, de mégis csak a hétfő a nap, ami azt jelzi, hogy vége a hétvégének, és vissza kell térnem a munkába.

Akkor meg miért szeretném?”

Ha ezt gondolod, akkor egyfelől persze igazad van, de vizsgáljunk most meg egy másik nézőpontot: a legtöbbünk számára életünk nagy részét a dolgos hétköznapok teszik ki, így tényleg saját magunkkal szúrunk ki, ha nem szeretjük őket.

A hétfő így olyan, mint egy kegyetlenül őszinte jóbarát: ha nem tetszik, amit számodra tartogat, valószínűleg érdemes változtatni valamit az életeden. Keress a munkádban, a kihívásodban valami olyasmit, ami örömet ad, hiszen ennek hiányában csakis magadat bünteted.

Amíg van valami, amin változtatnod kell, addig a hétfő ezt mindig eszedbe is juttatja majd – ugyanakkor, ha sikerül megszeretned, az azt jelzi, hogy olyan helyen vagy az életedben, ahol igazán jól érzed magadat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást