A helyes hajmosás

A helyes hajmosás

Címlap / Stílus / Haj / A helyes hajmosás

A legtöbben azt hisszük, hogy tisztában vagyunk a helyes hajmosás lépéseivel.

Egész életünkben mostuk a hajunkat. Hogyan is tévedhetnénk olyasmiben, mint a hajmosás? Azonban lehetséges, hogy nem a helyes módon mossuk a hajunkat, és tudtunkon kívül roncsoljuk azt.

Ne feledjük el, hogy minden egyes hajszálunk törékeny, még ha vastagnak vagy erősnek is látszik. Éppen ezért nem ajánlatos cibálni vagy rángatni, hiszen eltörhet. Senki sem szeretne töredezett hajat, ugye?

Tehát, hogyan is mossunk hajat?

Mielőtt bevizeznéd a hajad ki kell fésülnöd belőle a kócokat, így könnyebben meg tudod mosni és nem kócolódik össze még jobban. Azután állj be a zuhany alá és vizezd be a hajad teljesen. Használhatsz meleg vagy hideg vizet, de a legjobb eremények érdekében inkább meleg vizet ajánlunk, mert az kitágítja a fejbőrön található faggyúmirigyeket, eltávolítva a zsírt és a szennyeződéseket. Hajmosás után hideg vízzel öblítsd le a hajad, hogy a faggyúmirigyek bezáruljanak, ráadásul a hajad is fényesebb lesz tőle.

A zuhany alatt öblítsd le a hajad, hogy megszabadulj a hajbalzsam és a hajfomázók maradványaitól, finoman masszírozva fejbőröd az ujjbegyeiddel. Tölts sampont a markodba. Dörzsöld össze a tenyered és vidd fel a sampont a fejbőrödre. Vigyázz, hogy a sampon valóban a fejbőrödre kerüljön, ne pedig a hajvégekre, mivel a sampon kiszárítja a hajvégeket, melyek ezáltal elvékonyodnak és töredezni kezdenek. Fontos, hogy ne borzold összevissza a hajad, mert bekócolódik. Ezután öblítsd ki a sampont a hajadból.

Legtöbbször szükséges még egyszer besamponoznunk a hajunk. Az első samponozás célja, hogy megtisztítsuk hajunkat a zsírtól és a szennyeződésektől, a másodiké pedig az, hogy működni hagyjuk a sampon hatóanyagait. Tehát, samponozz újra és néhány percig hagyd a hajadon a sampont. Ezután nagyon jól öblítsd le.

Nyomogasd ki a hajadból a felesleges vizet. Ne csavard, mert vizesen még érzékenyebb a haj. Amikor eltávolítottad a felesleges vizet, vigyél fel egy kis adag hajbalzsamot végig a hajszálvonalon, a tarkótól a hajvégekig. Amikor ezzel végeztél, húzz a fejedre egy zuhanysapkát és hagyd hatni a balzsamot körülbelül tíz percig. Ezután öblítsd ki alaposan a hajadból.

A leírt folyamat időigényesnek tűnik, de ne feledd, hogy a gyönyörű haj sok időt és erőfeszítést vesz igénybe. Garantáltan megéri a tökéletes hajért.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!