7 hely, amit Ausztriában látnod kell

7 hely, amit Ausztriában látnod kell

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 7 hely, amit Ausztriában látnod kell

Nem muszáj messzire utaznod azért, hogy gyönyörű tájakat és kulturális nevezetességeket láss. A szomszédos Ausztria természetkedvelőknek, városrajongóknak, múzeumjáróknak és hátizsákos turistáknak egyaránt kedvez. Egy csokorba gyűjtöttük, hová kell „a sógoroknál” feltétlenül elmenned!

Schönbrunni kastély

Az imperiális barokk stílusú császári rezidencia Ausztria legnépszerűbb turistacélpontja. A Habsburgokra olyannyira jellemző halványsárga homlokzat kiemeli a fenséges formákat, a gazdag belső díszítés pedig még azokat is magukkal ragadja, akik egyébként nem lelkesednek a történelmi emlékekért.
A parkban megnézheted a labirintust, illetve a park dombján lévő nyári lakból megcsodálhatod a kilátást.

Hohensalzburg vára

Mozart szülővárosának, Salzburgnak a legnevezetesebb építménye. A házak fölé tornyosuló erődítmény a XII. század elejére datálódik.
Azóta persze többször is újjáépítették és megerősítették, így Közép-Európa egyik legtekintélyesebb kastélyává lett – ez elsősorban a római katolikus érsekeknek köszönhető, akik a XVIII. század végéig irányították a várost.

Grossglockner alpesi panorámaút

Salzburgot és Karintiát köti össze Ausztria legmagasabb hegyén keresztül. A Grossglockner 3 798 méteres magassága révén páratlan élményt nyújt.
Az időjárási viszonyok miatt azonban októbertől májusig zárva van, és elsősorban csak városnéző buszjáratok közlekednek rajta.

Mariazelli bazilika

Bécs délnyugati részétől kétórás autóútra található a római katolikusok egyik legnevesebb búcsújáró kegytemploma.
A festői környezetben lévő épületet XVI. Benedek pápa is meglátogatta osztrák útja során. Mariazell egyébként már 850 éve a kontinens zarándoklati célpontjai közé tartozik.

Bécsi óriáskerék

A tervező után keresztelt Giant Ferris Óriáskerék a bécsi kultikus vidámpark, a Prater egyik kihagyhatatlan látványossága. A belvárosi Duna-parton lévő építmény 1896-97 környékén épült, és nemrégiben újították fel.
Ha felülsz rá, az egész osztrák főváros a lábaid előtt hever majd – különösen a Szent István katedrális környékét, az óvárosi részt csodálhatod megkapó részletességgel.

Graz-i Várhegy

A Graz jelképeként ismert vár és az óratorony az év bármely szakában pompás látványt nyújt.
Ausztria második legnagyobb városa és annak 350 000 lakója pedig gondoskodik a folyamatos nyüzsgésről.

Szépművészeti Múzeum

A bécsi Ringstrassén található Kunsthistorisches Museum 1891-ben épült, eredetileg az uralkodócsalád műkincseinek kiállítására. Ma olyan művészek alkotásait mutatják meg itt a nagyközönségnek, mint Bruegel, Rembrandt, Dürer, Vermeer és sokan mások.
Hidd el, a pazar látványt akkor is élvezni fogod, ha nem vagy kultúrarajongó! Ha a kedvenc osztrák látványosságod lemaradt a listánkról, ne habozd megemlíteni a cikk alatt hozzászólásban, hátha a többiek is kedvet kapnak a megtekintéséhez!

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást