Hazudik neked? Figyeld meg a következő jeleket

Hazudik neked? Figyeld meg a következő jeleket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hazudik neked? Figyeld meg a következő jeleket

A srácok részéről a leggyakrabban a megcsalás körül fordulnak elő hazugságok, de számtalan más okokból kifolyólag is füllenthetnek, ha személyiségük ráviszi őket. Ahhoz azonban, hogy kiderítsd, szándékosan ferdít, egyáltalán nem fontos neked is durva cselekhez folyamodnod, vagyis nem kell belelesned a mobiljába – bőven elég, ha résen vagy és árgus szemekkel figyeled a testbeszédét. Mai írásunkban hoztunk neked néhány igazán gyanús jelet, amik arra utalhatnak, hogy a pasi bizony hazudik.

Gyakran megérinti az orrát

Ha arra leszel figyelmes, hogy a párod egy-egy beszélgetés közben gyakran megérinti, dörzsölgeti az orrát, akkor vagy súlyosan viszket az orra, de sokkal valószínűbb, hogy éppen füllent valamit vagy csak egy része igaz annak, amit mond.

Ennek oka az lehet, hogy a füllentés tartalmazó gondolatok még magát a srácot is zavarba ejtik, az érzelmeit azonban minél előbb leplezni akarja, éppen ezért minden erejével azon van, hogy valahogy el tudjon bújni előled.

Kicsit vicces módja ennek éppen az orr vakarás, ugyanis kicsi a valószínűsége, hogy akkora kézzel áldotta meg a sors, hogy el tudna mögé sikeresen bújni.

Dörzsölgeti a szemét

Abban az esetben, ha a srác a szeméhez nyúl, akkor szintén az agya irányít. Ha azt tapasztalod, hogy a párod rendszeresen dörzsölgeti a szemét – és tudod, hogy nem allergiás – akkor jogosan merülhet fel benned, hogy bizony nem minden úgy van, ahogy az imént ő azt előadta.

Ha ezen felül még a tekintete is elkalandozik, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy nem mond neked igazat.

Fontos, hogy ne támadd le szegényt azonnal, hiszen lehet, hogy csupán egy jó szándékú füllentésről van szó, ami még nem feltétlen jelent átverést.

Figyeld a jeleket, de ne ítélj elhamarkodottan!

Eltakarja a száját

A száj elé tett kéz a viselkedéskutatók szerint egyértelműen azt jelzi, hogy a beszélgetőpartner nem mond igazat. Ez kvázi egy jelzés, ugyanis a száj elé helyezett kézzel igyekszik a valótlan szavakat elfojtani a másik fél.

Ha ez a tudattalan mozdulat rendszeres a párodnál, akkor már kezdhetsz gyanakodni. Ha ráadásul mindezt még köhögéssel is próbálja palástolni, akkor tuti biztos lehetsz benne, hogy az elhangzottak fele sem igaz.

Persze az is lehet, hogy éppen csak megfázott, de azért lássuk be, ennek elég kicsi a valószínűsége.

A nyakát vakargatja

Ez az egyik legtipikusabb jel, ugyanis egyértelműen bizonytalanságra utal.

A füllentő ilyenkor a legtöbb esetben a mutatóujjával vakargatni kezdi a fülcimpa alatti területet.

Ugyanis ahogyan az orr esetén is, a hazug szavak bizsergető érzést eredményezhetnek nyaktájékon is és az az oka annak, hogy füllentés közben gyakran a nyakunkhoz nyúlunk.

Mi lehet még?

Ha a pasi rafintáltabb, akkor érdemes lehet a további mozdulatait is megfigyelni, hiszen vannak nagyon rutinos füllentők is.

Ha teljesen oda nem illő okból elkezdi az ing gallérját húzogatni, akkor az azt jelentheti, hogy nagyon kellemetlen számára az adott szituáció, illetve az aktuális téma és nagy valószínűséggel éppen egy hazugsággal igyekszik magát kivágni.

Ezen kívül érdemes a hangjára is odafigyelni, ha ugyanis a testbeszéd mellett furán zavartan beszél, netán hadar, vagy folyamatosan változtatja a hanglejtését, akkor joggal gondolhatod, hogy éppen aktuálisan nem mond neked igazat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást