5 házi készítésű karácsonyi dísz

5 házi készítésű karácsonyi dísz

Címlap / Otthon / Dekor / 5 házi készítésű karácsonyi dísz

Barátságosak, személyesek, szinesek és vidámak. Összegyűjtöttünk néhány igazán eredeti házi készítésű karácsonyi díszt.

Kezecske-koszorú

Egy igazán személyes és nagyon mutatós adventi dísz. A koszorú lényegében családtagjaid kézlenyomatából készül.
Nem kell hozzá más mint szines papír, ragasztó és olló.

Vágd ki gyermekeid (vagy más családtagjaid) kezét színes papirból, majd ragaszd össze ezeket egy koszorú formában. Minél több kezecskét használsz, annál sűrűbb, szebb koszorút kapsz. A szines papir karton anyagból és zöld szinű legyen. A koszorút a továbbiakban díszíthetjük piros, arany, ezüst masnival, rajzolhatunk rá arany szinnel apró kacskaringós mintákat. Csak a fantáziád kérdése.


Képzeld el milyen jó lesz elővenni pár év múlva, amikor a gyerekek már megnőttek.

Különleges képkeretek

Neked is van otthon egy kimeríthetetlen ékszeres dobozod? Ha vannak otthonodban köves brossok, hajtűk, hajdíszek vagy egyéb lapos ékszerek, akkor készíthetsz egy igazán csajos díszes képkeretet.

Ehhez szükséged lesz egy fából vagy műanyagból készült képkeretre, pillanatragasztóra és ékszerekre. Az elrendezés a te ízlésedre van bízva. Az ékszereket lecserélheted gyöngyökre és kövekre, amelyek úgyszintén kiválóan mutatnak a képkereten. Egy találó fotó és kész a különleges dísze otthonodnak.

Hópehely karácsonyi dísz

A díszhez szükségünk lesz egy kartoncsőre (pl. papírtörlőből megmaradt), díszes drótra (vagy vastag fonal) és ollóra.

A kartoncsövet teljesen kilapítjuk, majd 10 db. 1,5 cm széles szeleteket vágunk belőle. A szeleteket átjukasztjuk kb. 1/4-nél és 3/4-nél, majd átfűzzük kör alakban a dróttal vagy puffos fonallal. Némely üzletben kaphatók tisztító drótok, amelyek bolyhokkal vannak ellátva, hogy a kis rejtett felületekbe is be tudjanak hatolni. Ezek ideálisak lennének a kartonok összefűzéséhez. Az egészet befújhatjuk fehér, arany, ezüst vagy piros szinnel.

Szerencsét hozó dió

Régi szokás a karácsonyfára diót akasztani, sokak szerint szerencsét hoz. Készíthetünk több ilyen szerencsét hozó diót, mindegyikben elrejthetünk egy-egy szerencseszót, mint „szeretet„, „bőség„, „vagyon„, „szerencse„.

Nem kell hozzá más, mint dió, piros és zöld szalag, papír, pillanatragasztó, arany szinű festék (filctoll is jó). Válasszuk szépen ketté a diót és jól tisztítsuk meg a belsejét, majd fessük be arany szinűre. Vágjunk ki egy kis fehér papírt, írjunk bele egy szót, majd tekerjük össze és kössük át a kis zöld szalaggal.
A zöld szalag egyik végét ragasszuk a dió belső széléhez, hogy ne essen ki a tekercs. Vágjunk le kb. 20 cm-t a piros szalagból, hajtsuk ketté és a közepénél ragasszuk a dióhoz belülről, a felső részéhez. Így a dió két fele nem fog tudni eltávolodni egymástól. A szalag végét kössük szép csokorba és akasszuk a fára.

Papírdíszek

Vegyünk különböző színű kartonpapírokat.

Vágjunk csíkokat a papírból. Ezeket fogjuk összeragasztani a végeknél, hogy díszt kapjunk. A középső csík mindig legyen rövidebb, hiszen csak így lesz gömb formája. Könnyedén alakíthatunk ki szív formájú díszt is, ha két különböző csíkot vágunk le, majd a rovidebbet belül, míg a hosszabb csíkot kívül helyezzük el, a végeket pedig összeragasztjuk. A csíkok felső ragasztásánál ragasszunk be egy arany vagy ezüst zsinórt is, amivel felakaszthatjuk.

Bien ajánló:

Karácsonyi képeslapok
Mikulás képeslapok
                      
 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!