Házi készítésű adventi koszorú

Házi készítésű adventi koszorú

Címlap / Uncategorized @hu / Házi készítésű adventi koszorú

Eljött az adventi időszak. Ez a várakozás idejét jelzi, ilyenkor mindenki nagy izgalommal készül az ünnepre.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki várja a szeretet ünnepét, hiszen ilyenkor együtt van a család, a barátok. Egy olyan varázs veszi körül otthonunkat, amit az év többi napján nem  igazán érzékelünk. Igen-igen, kell ez a varázs nekünk, mindenkinek kell. Fontos, hogy észrevegyük a másikat, az érintéseket, a kedves szavakat, a meghitt együttléteket.

A Karácsony minden ember számára a legfontosabb ünnep, ezért látogassuk meg betegeinket, hívjuk fel távoli rokonainkat, és azokat akik egyedül vannak, ne hagyjuk őket magukra. Emberek  vagyunk társas lényeg, szükségünk van egymásra, így lettünk megteremtve.

Sokan készítenek, vásárolnak ilyenkor adventi koszorút, ez is szimbóluma az ünnepi várakozásnak. Most egy ilyen koszorú elkészítését szeretném nektek bemutatni. Ha van kedvetek ti is fogjatok hozzá, még mindig nincs késő nekiállni!

Hozzávaló anyagok:

1 db szalmakoszorú alap
kötöződrót
fenyőágak
selyemszalag
4 db gyertya (rózsaszínű)
4 db gyertyatüske
ragasztópisztoly
néhány toboz
méhviaszlap + kiszúró forma
mindenféle cukorka (pillecukor, keménycukorka, bármilyen színes cukor megteszi)

Először is megkötjük a koszorút. Ha valaki nem tudja ennek a technikáját, annak annyiban tudok segíteni, hogy mindig megfog egy csokor ágat és azt rátekeri a dróttal szorosan a szalmaalaphoz. Mindenfelé tegyetek ágakat, hogy a szalmás rész ne látszódjon ki!

Ha megvagyunk, akkor egy vékony selyemszalaggal körbetekerjük a fenyőkoszorúnkat. Ráhelyezzük a 4 db gyertyatüskét, majd rá a gyertyákat. (A gyertyákat tetszés szerint rakhatjátok, akár egymás mellé is.)

Ezután következik a díszítés. Én itt – az illata miatt legfőképpen – méhviaszlapokat használtam. Szaggatóval fenyőmintát szúrtam ki. Ha van méhész ismerősötök, tőle tudtok kérni, de akár hobbiboltban is beszerezhető.

Ezeket a fenyőcskéket ragasztottam a koszorúra ragasztópisztoly segítségével. Vigyázzatok, mert a magas hő hatására azonnal olvad a méhviasz, így gyorsan kell vele dolgozni. A ragasztó gyorsan megszilárdul, úgyhogy nem kell nagyon aggódni.

A legvégén pedig jöttek a szép cukorkák. Ez tulajdonképpen bármilyen lehet, amilyen nektek tetszik. Plusszba még tettem a koszorúra néhány kisebb tobozt is. A csomagolt cukrokat ragasztópisztollyal rögzítettem. A pillecukrokat pedig drótra húztam rá és azt szúrtam a koszorúba. Az ünnep végeztével mindezek elfogyaszthatók.

A koszorút egyébként bárhogyan lehet variálni, díszíteni. Ez csak egy alapötlet és ebből ki lehet indulni.
Mindenkinek nagyon jó munkát kívánok és további kellemes készülődést!

A koszorút készítette és a cikket beküldte: Farkasné Deres Andrea, kreativkaracsony.gportal.hu

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!