Hátborzongató leletekre bukkantak Károly herceg egykori iskolájának udvarán

Hátborzongató leletekre bukkantak Károly herceg egykori iskolájának udvarán

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hátborzongató leletekre bukkantak Károly herceg egykori iskolájának udvarán

A Gordonstoun Nagy-Britannia egyik állami iskolája, ami nem kisebb embereket tudhat egykori tanulóinak sorában, mint például Károly herceget, de több királyi sarj is koptatta már itt a padokat. A jó hírű intézmény azonban most hátborzongató felfedezés miatt került a hírekbe, és bár nem rituális gyilkosságokról, mindössze régészeti leletekről van szó, mégis kirázza az embert a hideg a történettől.

Bomló holttestek, lefejezett gyerekek

Az iskola mögötti, de még az iskola tulajdonában lévő területen nemrég felújításokat végeztek, ekkor vették észre azt a barlangot, amit hamarosan régészek is górcső alá vettek.

Kiderült, hogy az iskola területén bronzkori temetkezési hely fekszik, és a barlangot több, mai ésszel rémisztő rituális szertartáshoz is használták.

A dailymail.co.uk cikke szerint a történelem előtti időkből származó temetkezési helyen azért helyezték el a holttesteket, hogy azok a barlangban bomlásnak induljanak, és így később a csontokat össze lehessen szedni.

A régészek szerint a területen gyerekholttesteket is találni, amelyeket – feltehetően haláluk után – lefejeztek, a koponyákat pedig rituálisan elhelyezték a barlang különböző pontjain.

Kép forrása: University of Bradford

Mindez azonban a régészek szerint nem utal különös kegyetlenségre, legalábbis történelmi szemszögből nem – a holttestek komposztálása és a levágott fejek rituális elhelyezése a bronzkorban bevett gyakorlat volt, hiszen több korabeli sírhelyen is találtak erre utaló maradványokat.

A barlang falán egyébként olyan karcokat is találni, amelyek a fényből a sötétbe tartó utazásra, az életből a halálra való útra utalnak – mondta el a sírhely feltárásán dolgozó Ian Armit.

Szigorú oktatás rend várja a diákokat

A királyi sarjakat is a soraiban tudó intézmény egyébként ugyan elit intézménynek számít, de nem a kényelemről híres. Diákjait évekig hideg zuhannyal edzette, és bevett gyakorlat volt a kora reggeli, kültéri futás a skót hidegben. Büntetésként ez utóbbit állítólag ma is alkalmazzák, hogy a diákoknak az épület körül kell köröket futniuk.

Mindez azonban már semmi a ’70-es évekbeli módszerekhez képest, amikor a diákoknak gyakran fűtetlen kollégiumi szobákban kellett tölteniük az éjszakáikat, ha pedig nem követték az iskola szigorú szabályait, még az ablakot is nyitva kellett hagyniuk, így pedig a szobák valóban fagyossá válhattak.

Károly herceg a ’60-as években volt itt tanuló, de András herceg is itt okosodott, és néhány híresség leszármazottja is választotta már az intézményt: Charlie Chaplin lány unokája, valamint Sean Connery és David Bowie fiai is itt tanultak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást