Hasznosítsd újra! – A régi cipősdobozok új élete

Hasznosítsd újra! – A régi cipősdobozok új élete

Címlap / Otthon / Dekor / Hasznosítsd újra! – A régi cipősdobozok új élete

Még a régi cipősdobozok is használhatók valamire, ezért ha van néhány elsuvasztva a szekrényedben, akkor ne most akard inkább kidobni. Mutatunk inkább néhány nagyon szuper ötletet, amellyel új életet adhatsz ezeknek a dobozoknak, vagy úgy, hogy nagyon hasznos, vagy úgy, hogy nagyon mutatós holmik készülnek belőlük.

Tárolók

A cipősdobozokból a legalapvetőbb, hogy készülhet tároló.

Ha több különböző méretű dobozt vonsz be mutatós csomagolópapírral, akkor olyan dobozszetted lehet, amelyet egyébként nem kevés pénzért árulnak az üzletekben.

Hogy ne nyíljon ki folyton a tető, szuper megoldás, ha két oldalt gombos módszerrel rögzíted – ez egyszerre látványos, szép és praktikus megoldás is.

Kábeles doboz

Ha eleged van az iróasztalodon felgyűlt kábelrengetegből – telefontöltő, hosszabbító, laptoptöltő és hasonlók – akkor vonj be egy cipősdobozt egy szép papírral, majd vágj rá lyukakat a képen látható módon.

Ezeken a lyukakon keresztül vezesd át a töltők zsinórját úgy, hogy a töltők egy hosszabbítóba legyenek bedugva, amely a dobozban van.

A lyukakat megerősítheted kívül fém vagy műanyag karikákkal, így attól sem kell tartanod, hogy elszakad a papír.

Rejtett tároló

Ha szükséged van egy klassz rejtett zugra, amelyben tárolhatsz bármit, amit elrejtenél a nagy nyilvánosság elől, cipősdobozok segítségével ilyet is tudsz készíteni.

Egy doboz oldalára kartonból kell csinálnod néhány hamis könyvgerinc-formát, majd ezeket bevonni kinyomtatott könyvgerinc-borítókkal.

A dobozt olyan magasra csináld, hogy a polcodon úgy tudd tárolni, hogy ne lehessen felülről belelátni. Ha megszáradt a ragasztó, már használatba is veheted.

 

Fiókrendező

Legyen szó akár a fehérneműs, akár az íróasztal, vagy a konyhai fiókról, egy idő után ezek mindig rumlisak lesznek.

Félbevágott cipősdobozok segítségével azonban meg tudod rendezni őket úgy, hogy egy életre ne legyen gondod a pakolásukkal.

A dobozokat bevonhatod csomagolóval is, egyrészt így mutatósabbak, másrészt tartósabbak lesznek, majd helyezd el őket a kívánt formában a fiókban, és már be is pakolhatod a cuccaidat.

A tetőket se dobd el

A cipősdoboz hasznosításánál nincs minden esetben szükség a dobozok tetejére, de ezeket sem érdemes kihajítanod a szemétbe, mert dekorációnak még használhatod őket.

Ha négy-hat, vagy igazából akármennyi doboztetőt bevonsz különböző textíliákkal vagy papírokkal, akkor festhetsz vagy ragaszthatsz rá különböző képeket vagy betűket, de akár kombinálhatod is a technikákat.

Szerintünk a gombos megoldás a legmutatósabb, ezt érdemes kipróbálnod!

Füzet és írat tároló

Ehhez a klassz íróasztali rendszerezőhöz nincs másra szükséged, mint egy darab üres cipősdobozra és egy ollóra.

A doboz két oldalán készíts egy-egy háromszög alakú bevágást, egészen a doboz aljáig, majd ezen a ponton hajtsd félbe a dobozod, és ragaszd össze a hajtás mentén a két oldalt.

Ha ezzel elkészültél, fesd le vagy vond be csomagolóval, és száradás után kész is van a tárolód.

Papírokat, könyveket, füzetek, újságokat, íratokat, de akár írószereket is tehetsz majd bele.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást