6 hasznos dolog, amit a női magazinokból tanulhatsz

6 hasznos dolog, amit a női magazinokból tanulhatsz

Címlap / Életmód / Egészség / 6 hasznos dolog, amit a női magazinokból tanulhatsz

A női magazinokat rengeteg társadalmi problémáért teszik felelőssé. Számlájukra írják többek között a feminizmus terjedését, a vékony testalkat egyeduralmát, az étkezési zavarok járványszerű terjedését, illetve a szexuális szabadosság hirdetését. Mi viszont összegyűjtöttük, hogy ezek a lapok milyen hasznos dolgokra tanítanak, ha hagyod!

Ne vedd magad túl komolyan!

A boldog és sikeres élethez elengedhetetlen, hogy bizonyos helyzetekben ne vedd véresen komolyan a saját személyiséged. Semmi probléma nincs vele, ha szereted a rózsaszínt, vagy ha a körmeid állapota meghatározza a hangulatod.
Attól még lehetsz kiváló szerelmi partner, szuper anya, és első osztályú munkaerő, vagy akár főnök. A nőiességedből fakadó magatartásminták nem tesznek rosszabbá vagy jobbá a férfiaknál.

A személyes történetek bármire megtaníthatnak

Ugye, milyen ismerős, hogy Jucika (25) szívszaggató története váratlanul mélyen elgondolkodtat egy fontos témával kapcsolatban? Bizony, a személyes sztorik ereje óriási, s ezzel az újságírók is tisztában vannak.
Legyen szó akár valós mélyinterjúról, akár külföldi anyagból származó fordításról, a valós mesék olvasása sohasem haszontalan. Megtanulhatod, milyen veszélyek leselkedhetnek rád a mindennapokban, s mások tapasztalataiból tanulva elkerülheted a hibákat.

Érdemes vakmerőnek lenni

A vakmerőség alapvetően férfias tulajdonságnak számít. A nőktől ezzel szemben elvárják, hogy szelíden őrizgessék a becsületüket, és a jól ismert úton haladjanak a kalandozás helyett. A biztonság azonban olykor unalmas.
A női magazinok arra ösztönöznek, hogy nyugodtan lépj ki a komfortzónádból, és próbálj ki új dolgokat. Ez segít önmagad megismerésében, illetve a testi-lelki harmónia megtalálásában.

Sok minden történhet, és nem csak az ágyban

Ha szívesen lapozgatsz női magazinokat, biztosan tudod, hogy a szexnek nemcsak egy módja van. A „minden elsején misszionárius pózban” egy letűnt kor szabványa. Semmi szükség rá, hogy ennek próbálj megfelelni.
A cél, hogy saját igényeid és vágyaid szem előtt tartásával bármit megvalósíts a testiség terén, amit csak szeretnél! Persze, egy stabil párkapcsolatban lelki kielégülést is ad a szeretkezés, de nem ácsorog a hálószobában egy döntőbíró, aki ítélkezne afölött, kivel és hogyan csinálod épp.

Mások is küszködnek a felnőtt léttel

Elmúltál már 20, 30, 40 vagy 50, de még mindig naponta többször fölfedezed magadban a mindenre rácsodálkozó gyereket? Sőt, időnként megfogalmazódik benned, hogy egyszerűen alkalmatlan vagy a felnőtt létre?
A női magazinokból megtudhatod, hogy társaid jelentős része ugyanezzel a problémával küzd, tehát nem te vagy a „selejtes” egyetlen. Voltaképpen semmi probléma nincs veled, ha így érzel!

A fotók és a valóság között óriási különbség van

Ha csak egyszer is találkoztál már élőben hírességgel, vagy megpróbáltál elkészíteni egy lépésről lépésre leírt, képpel illusztrált sminket, pontosan tudod: az elképesztő mértékű retusálás többnyire alig van köszönőviszonyban a valósággal.
Amikor ezt felismered, hirtelen nem vágysz többé viaszbabaszerűen tökéletes Facebook-profilképre, és nem ostorozod magad, ha a felsőd leüléskor hastájékon egy kicsit máshogy gyűrődik, mint kellene. Amikor valamilyen médiatartalmat olvasol vagy nézel, jusson eszedbe: nem az számít, mit látsz éppen, hanem hogy mit tudsz kezdeni az információval, amit nyersz belőle.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!