Ha így használod a hajlakkot, csodát művel a hajaddal

Ha így használod a hajlakkot, csodát művel a hajaddal

Címlap / Stílus / Ha így használod a hajlakkot, csodát művel a hajaddal

Mindannyiunk emlékezetében élnek még azok az idők, amikor a bulizás előtti készülődés elképzelhetetlen volt hajlakkozás nélkül. Elvégre nem azért töltöttünk órákat a frizuránkkal, hogy egy óra alatt összeessen! Aztán ahogy teltek az évek, úgy hagytunk fel ezek használatával, pedig ma már sokkal jobb minőségű termékek kaphatók.

Íme Oros Bogi hairstylist 5 tippje, aminek segítségével a hajlakk a legjobb barátod lehet!

A hajlakk helyes alkalmazása

A mai, modern hajlakkok már megakadályozzák a haj összeragadását, szemben a régebbi termékekkel, amelyeknél ez a probléma még fenn állt.

Hogy ezt a formulát a leginkább megfelelően ki tudd használni, figyelj oda arra, hogy minimum 30 centire tartsd a frizurádtól a szórófejet.

Ha közelebb tartod, gyorsan merevvé válnak a hajszálak, és valóban ragadni fognak a lakk hatására. Ez a trükk azért is hasznos, mert így kapunk egy könnyű permetet, ami bőségesen elég a frizura megtartásához, a ragadás meggátolásához.

 

Csak a végén használd

A hajlakk finish termék. Ez azt jelenti, hogy belakkozott hajat már nem szabad sem hajvasalóval, sem hajsütővassal vagy egyéb készülékkel tovább formázni, hiszen az nagymértékben roncsolja a hajszálakat: szárítja, keményíti, majd magas hőn bele is égeti a tincsekbe.

Csak akkor használd a hajlakkot, ha már kész a frizura, és azt szeretnéd véglegesíteni. Ha még úgy látod, hogy talán itt-ott szeretnél igazítani rajta a vasalóval, inkább azt csináld meg először. Ugyanez a fixáló habokra is igaz!

Hol és milyet vegyél

Ha belépsz egy boltba, láthatod, hogy a legolcsóbbtól a kimondottan drágáig terjed a skála hajlakkok terén.

Ha tényleg olyat szeretnél venni, ami nem árt a hajszálaknak, de mégis megfelelő mértékű tartást biztosít, érdemes lehet kikérdezned a fodrászodat, ő mit ajánl a hajtípusodra.

Lehetőség szerint érdemes fodrászkellékesnél professzionális hajlakkot vásárolni, egy gyengébb és egy erősebb tartást adót, hogy minden eshetőségre legyen nálad megfelelő termék.

 

A nagyobb volumenért

A hajlakkal lehetőséged van a frizurád volumenjét megnövelni, ezért ha laposodásra hajlamosak a tincseid, ezt az egyszerű trükköt próbáld ki!

Dobd előre a hajad, és alulról fölfelé fújd meg hajlakkal a hajszálakat (azért figyelj oda arra, hogy a 30 centis távolság meglegyen).

Ezt követően finoman hátra dobva a hajad, tincsenként megemelve a hajtőre is fújj egy kevés permetet. Biztosan sokkal természetesebb lesz a hatás, mintha a jó öreg tupírhoz fordulnál segítségért.

Ha van frufrud

Te is azok közé tartozol, akiknek a frufruja gyorsabban zsírosodik, mint a hajuk többi része?

Ez azért van, mert észrevétlenül többször is megérinted a frufrudat, hogy félre tűrd a szemeid elől, az ujjaidon lévő zsírok pedig gyorsan rátapadnak. A hajlakkod segíthet még ebben is!

Vegyél a kezedbe egy körkefét, picit száríts rá a frufrudra, majd a hajat a körkefén hagyva fújj rá némi permetet. Nem kell túl sokat! Ez máris kevésbé zsírossá varázsolja a tincseket, és nyertél még egy plusz napot a hajmosásig.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást