Hangulatos húsvéti teríték 6 lépésben

Hangulatos húsvéti teríték 6 lépésben

Címlap / Otthon / Dekor / Hangulatos húsvéti teríték 6 lépésben

Nem elég elkészíteni vagy megvásárolni a mennyei húsvéti falatokat – úgy is kell tálalni őket, hogy az megfeleljen az alkalomnak! A következő hat lépés figyelembe vételével szerencsére nem lesz nehéz dolgod ezzel.

Fehér tányér az alap

A fehér tányérok egyszerű, elegáns és esztétikus alapot kínálnak a színpompás húsvéti asztalhoz. Sokan ott követnek el hibát, hogy már azokat is rikító árnyalatúra, esetleg mintásra álmodják – ebben az esetben, bizony, kaotikus lehet az összhatás!

Nem azt mondjuk, hogy nem éri meg kockáztatni, de amennyiben biztosra szeretnél menni, érdemes a fehérnél maradni. A különböző dekorációs elemeken lesz éppen elég szín!

Keverd az anyagokat!

A tavaszi ünnep lényege a sokszínűség, amit azonban nem kizárólag árnyalatok segítségével tudsz elérni. Gondolj a különböző textúrákra is! Miután fehér tányérokkal megalapoztad az egységes hatást, ideje feldobni egy kicsit.

A húsvéti asztalon helye van a papírnak, a rafiának, a virágoknak, az üvegnek, a rozsdamentes acélnak, a műanyagnak – és persze minden olyan matériának, ami csak eszedbe jut! Az egyik legyen sima felületű, a másik pedig rusztikus. Különösen érdemes odafigyelni a matt és a csillogó felületek egyensúlyára.

Színes üvegek

A 2014-es lakberendezési trend a színes üvegekre fekteti a hangsúlyt. Ahelyett azonban, hogy a poharak, a kancsók és a vázák aljuktól a tetejükig tele lennének motívumokkal, csupán az aljukon figyelhető meg díszítés.

Jó hír, hogy némi üvegfesték segítségével akár magad is elkészítheted a húsvéti asztal méltó díszeit, de a kedvenc boltjaidat járva is biztosan belebotlasz jó néhány hasonló kiegészítőbe.
Ha nincs időd és kedved festegetni, nem kell bonyolult és drága üvegekre gondolni, egy szett egyszerű színes üvegpohár – a tavasz üde színeiben – is rendkívül jól mutat a húsvéti asztalon.

Virágos szalvéta

Az „oversized” jelzőt hallva leginkább táskák jutnak eszedbe, ugye? Nos, a lakberendezési guruk akár a konyharuhára vagy a szalvétára sem restek ezt használni. Szerezz be minél nagyobb, minél színesebb és minél virágosabb darabokat, amelyek feldobják az asztalt és a konyhát!

Egyiküket akár a fehér abrosz kiegészítőjeként is bevetheted, ha átlósan ráteríted. A dolog előnye, hogy viszonylag könnyen tisztítható, mégis látványos megoldásra teszel szert. Másik nagyszerű díszítési módszer, ha nyulat hajtogatsz belőle, a képen látható módon.

Figyelj a világításra!

Koránt sem mindegy, milyen fényviszonyok érvényesülnek a húsvéti asztalon. Nem véletlen a kifejezés, hogy valami „az ünnep fényét emeli”! Jelen esetben kulcsszerepet játszhatnak a gyertyák, amelyek közül az egyszerű fehér is tökéletes e célra.

Egyszerű alátéttől kezdve a virággal borítottig akármilyen választhatsz – csak figyelj oda a tűzbiztonsági szempontokra, azaz ne legyen az égő gyertya néhány centis közelében semmilyen gyúlékony anyag!

Ne gondold túl!

A tökéletes ünnepi asztal megterítésének legnagyobb titka talán egy kicsit furcsa. Mégpedig az, hogy ne akarj mindenáron tökéleteset alkotni, mert a nyomás hatására annál nagyobb a hibakockázat!

Hiba alatt jelen esetben nem azt értjük, hogy egymás mellé teszel egy piros és kék dolgot – ez egyébként is belefér a mostani trendek szerint –, hanem azt, hogy rettentően idegesen huppansz a családtagjaid közé, így mindenki számára elrontod a hangulatot.

Vedd lazán és könnyedén a dolgot, elvégre az a cél, hogy jól érezzétek magatokat, s együtt egyetek egy jót! Nálatok van valamilyen hagyomány a húsvéti asztal megterítésére vonatkozóan? Várjuk a hozzászólásodat!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!