Hangulatos húsvéti asztaldíszek, a család örömére

Hangulatos húsvéti asztaldíszek, a család örömére

Címlap / Otthon / Dekor / Hangulatos húsvéti asztaldíszek, a család örömére

Ideje a lakást is ünnepi díszbe öltöztetned! A húsvét mindenkinek mást jelent: vannak, akik vallási vagy spirituális ünnepként élik meg, míg mások egyszerűen csak a tavasznak örülnek. A családi és baráti összejövetelek azonban mindenképpen megérdemlik, hogy szépen terített asztal köré szervezd őket!

Színes terítő

Felejtsd el az egyszínű fehéret: egy világos, mintás darab sokkal jobban illik a húsvét szelleméhez. Arról nem is beszélve, hogy ha gyerekek is szerepelnek a meghívottak listáján, a hófehér abrosz akár a kukában is végezheti.

Szebb lesz az összhatás, ha kivasalod a terítőt, és felhelyezés után kisimítod a kezeddel a ráncokat. A műanyag terítőt érdemes legalább egy nappal hamarabb szolgálatba helyezni, hogy fölvegye a formát.

Műfű

A zöldellő fű tavasz klasszikus szimbóluma. Rengetegféle változatban kapható: a mai divat szerint nem muszáj zöldnek lennie vagy műanyagból készülnie.

Kör alakú vagy ovális asztal esetén egy nagyobb kupacot formázz belőle középre, hosszú formánál pedig egy ugyancsak középen végigfutó csíkban helyezd el!

Nyuszi

Ültess egy nagy nyuszit a műfűre! Persze, nem igazi tapsifülesre gondoltunk, hanem csokiból, műanyagból, kerámiából, papírból vagy tetszés szerinti anyagból készült mására.

Ha időd, kedved és kézügyességed engedi, akár torta formájában is az ünnepi asztal díszévé teheted az aranyos állatkát – csak legyen szívetek megvágni, amikor desszertre kerül sor!

Kosár

Az asztal méretétől függően állítsz össze egy, kettő vagy akár három húsvéti kosarat, amit műfűvel béleltél ki, majd színes tojásokat tettél rájuk.

A tojás a nyuszihoz hasonlóan változatos anyagú lehet, de ha csemeték is vannak a családban, nagyon fognak örülni a csokoládéból készült változatnak, illetve szívesen segédkeznek a hagyományos fajta festésekor. A kosarakat a nyuszi közelében érdemes elhelyezni.

Cukorka

Az asztalon lévő műfüvet cukorkával tedd színesebbé! Beltéri összejövetelhez szuper megoldás egy-két csomag drazsé, míg kint az egyenként csomagolt változat a nyerő.

Előbbi esetben higiéniai okokból érdemes annyi cukorkát használni a díszítéshez, amennyi még aznap elfogy.

Névkártya

Kis összejövetel esetén is szép gesztus a névkártya készítése. A legegyszerűbb megoldás, ha kis kartonpapírokat vágsz ki, a végüket kilyukasztod és színes szalagot fűzöl át rajtuk, majd az evőeszközöket átkötöd velük.

Egyedi megoldás, ha színes, műanyag tojások tetejébe vágsz fentről lefelé egy éles késsel, és a mélyedésbe ülteted a nevet tartalmazó papírt. A tojásokat szépen megtámasztja a szalvéta, az evőeszköz vagy a pohár.

Virág

A virágárusok kész húsvéti csokrokkal várnak, ha friss vágott virágot szeretnél az asztalra. A színes kompozíciók egyszerűbb alternatívája a fehér liliom, a nárcisz, a tulipán vagy a lila írisz.
Amennyiben a cserepes növényeket szereted, biztos lehetsz benne: az azálea jól mutat majd – csak győződj meg róla, hogy semmiképpen sem jut föld az abroszra!

Mivel a húsvéti asztalra semmilyen etikett előírás nem vonatkozik, a nyuszis szalvétától a színes műanyag tányérokon át a gyertyafényig és a kristálypoharakig bármi belefér. Csak az számít, hogy te és a vendégeid jól érezzétek magatokat!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást