12 hangulatkeltő ötlet az ünnepekre

12 hangulatkeltő ötlet az ünnepekre

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 12 hangulatkeltő ötlet az ünnepekre

Ne engedd, hogy az ünnepek előtti rohanás megbélyegezze a hangulatodat.

Íme pár tipp az ünnepek előtti napokra, hogy igazán rá tudj hangolódni az ünnepekre.

Díszes kartonkoszorú
Mindannyian imádjuk a karácsonyi képeslapokat, szívesen olvassuk el majd tesszük ki a nappaliba dísznek. Mi lenne ha ebben az évben egy érdekes koszorút készítenénk az üdvözlőkártyákból? Használj közepes és nagy sablonokat, kör formában. Válogass ki néhány hasonló papírból készült képeslapot, majd vágj ki kör formákat belőlük. Ragaszd össze a színes köröket úgy, hogy a kis körök a nagyobbak felett legyenek. Ragassz egy szalagot a hátuljára, hogy fel lehessen akasztani.

Ötletes csomagoló papír
Engedd, hogy gyermekeid díszítsék a csomagolópapírt. Minden gyerek elmondhatja, hogy a csomagolás legalább olyan izgalmas mint maga az ajándék. Adjunk nekik egyszínű színes papírt, hogy dekorálhassák a csomagolást. A rajzok, kivágott formák és betűk nagyszerűen mutatnak a csomagoláson, ráadásul annyira személyesek, hogy ezzel egyetlen csomagolópapír-gyár sem vetekedhet.

Emlékek
A Karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor talán kicsit magunkba szállunk és szívesen emlékezünk meg szeretteinkről. Eljött az ideje, hogy idén az ünnepek alkalmával ők is velünk ünnepeljenek. Tedd félre a szomorúságod és vedd elő a jókedvet. Helyezd el képüket ízléses, díszes helyre. 

Gyújts meg egy gyertyát, mondj el egy imát, nézz meg egy régi képet, és meglásd megkönnyebbülsz és megszáll a béke. Vásárolj egy csokor virágot, főzz egy családi receptet, ami kicsit rájuk is emlékeztet. Tegyél be egy kellemes hangulatos zenét. Helyezd el a díszt a karácsonyfán és ünnepelj velük együtt. 

Pihenés
A bevásárlás, sütés-főzés, díszítés és szórakozás várhat. Vegyél ki egy napot pihenésre. Vedd körül magad puha párnákkal és vidám takarókkal. Olvass egy jó könyvet vagy hallgass zenét. Menj el sétálni. Bárhogyan is pihennél, tudd, hogy a pihenés elűzi a benned felgyülemlett stresszt.

Álmodozz
Emlékszel a gyermekkori önfeledt téli játékokra? Igaz, rég nem kóstoltad meg milyen íze van a hónak, és rég nem barangoltál hóban. Lásd újra úgy a Karácsonyt, mint amikor még gyermek voltál.

Vidék
Kapd fel a kényelmes ruhákat, fogd meg családodat és ruccanjatok ki vidékre. Ha nincs kihez menni, keressetek fel egy hangulatos panziót és barangoljátok be a környéket, pihenjetek, szánkózzatok. Próbáld ki a szekerezést, látogasd meg a környék látnivalót, ismerkedj meg a helyi szokásokkal, népművészettel.

Barátok
Vedd fel a kapcsolatot a régi barátaiddal. Igaz, sokszor megfordult a fejedben, hogy „Fel kellene hívjam? Vajon mi van vele?” Hány üdvözlőlapot szoktunk elküldeni az ünnepek alkalmával? Ha nem sokat, akkor nem meglepő, hogy mi sem kapunk. Ebben az évben legyen ez másként, szerezz be néhány hangulatos üdvözlőlapot és írj pár kedves gondolatot a barátoknak, rokonoknak.

Készíts csillagot
Tedd személyessé az ünnepi díszítést ezzel a gyorsan és könnyedén elkészíthető fenyőfa csúcs dísszel. Nem kell mást tenned, mint 5 különböző színes papírból rombusz formát kivágni, ezeket csillag formában összeragasztani, közepénél egy kör alakú díszpapírral rögzíteni.

A széleket fesd be ezüst vagy arany színű filctollal. Vigyázat, a rombuszokat ragasztás előtt hajtsd ketté, hogy a csillagnak 3D formája legyen. A csillag hátánál ragasszuk össze a szemben levő sarkakat egy-egy csík rövidebb papírral, hogy a csillag elől kidomborodjon. Majd dobd a fa csúcsára és gyönyörködj a munkádban.

Kényeztesd magad
Ha megengedhetjük magunknak miért ne keressünk fel a téli szabadságunk alatt, még ünnepek előtt egy wellness centrumot? Hosszú fürdőzések, masszázsok, csend és nyugalom vár itt ránk.

Oszd meg másokkal is
Próbáld összehívni az egész családot Karácsonyra, beleértve a már magányosan élő nagyszülőket, az egyedül élő unokatestvéreket. Ne feledkezz meg azokról sem, akik életed folyamán sokszor melletted voltak és ma már magányosan kénytelenek tölteni az ünnepeket. Hívd át a dadádat vagy a kedves szomszéd nénit – meglátod milyen jó érzés lesz másoknak is örömet szerezni.

Édes kis sütemények
Sokáig elállnak és mindenki imádja a különleges fenyőfa, csillag, hold és egyéb formájú díszített keksz szerű süteményeket. Készíts te is párat, a gyerekek is szívesen beállnak segíteni. A sütiket egyedien mindenki másképp díszítheti színes cukorkákkal.

Ünnepi gyertyák
A gyertyák mindig ünnepélyes, meghitt hangulattal töltik meg a lakást. A gyertyagyújtás régi hagyomány. Különböző régi kultúrák hittek abban, hogy a gyertyafény elűzi a sötét decemberi nappalokat és elhozzák a fényt.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!