10 különleges magyar név, amit végre engedélyeztek Magyarországon

10 különleges magyar név, amit végre engedélyeztek Magyarországon

Címlap / Életmód / Család / 10 különleges magyar név, amit végre engedélyeztek Magyarországon / 2. oldal

Fiúnevek

Kolos: 2011 óta anyakönyvezhető a Kolos, mint keresztnév, és egy darabig változó volt, hogy mekkora volt a név sikere. Azonban annyi biztos, hogy tavaly már bekerült a 100 legnépszerűbb fiúnév közé, amit 2018-ban adtak a szülők gyermekeiknek. Fő névnapi dátuma a február 15, a számmisztika szerint pedig egy igazán segítőkész, tanító jellemű, önzetlen viselőt takar ez a keresztnév.

Zénó: ez a név a görög Zénón név latin változatából származik, és azt jelenti, hogy ‘Zeusztól származó‘. 2014 óta adhatják a szülők ezt a nevet fiúgyermeküknek, azóta pedig egyre népszerűbb vált ez a keresztnév. Névnapi dátuma december 22-re esett.

Zente: ez a név egyike azon keveseknek, amelyek anyakönyvezhetőségük óta óriási népszerűségnek örvendenek. Noha hivatalosan csak 2013 óta adható ez a név, már elég sok kisgyermek viseli magán: csak tavaly 264-en kapták első keresztnévnek.

Magyar eredetű név, jelentése ‘szent‘, névnapi dátuma pedig december 23, és december 31.

Benett: mégis, talán a legnépszerűbb új keresztnév a 2010-ben engedélyezett Benett volt! Tavaly már olyan klasszikus neveket előzött meg a népszerűségi listán, mint a Péter, a Márk vagy a Gergő, és ez úgy tűnik, a jövőben is így marad. Latin, angolszász eredetű férfinév, jelentése pedig ‘áldott, Istent dicsérő‘. A névnapját március 21-én ünnepli.

Mirkó: tavaly óta adható név a Mirkó, amit egyelőre még csak körülbelül 100 kisgyermek visel magán Magyarországon, és tény, hogy rendkívül különleges. A szláv Miroslav név önállósult beceneve, és azt jelenti, hogy ‘béke, dicsőség‘. A névnapját március 3-án és július 18-án ünnepli.

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Huth Geri anyukája
    2021.10.15., 18:34

    Kolos nevet már 40 éve is lehetett adni itthon is.

    Válasz

Írj egy hozzászólást